• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DA LI ZNATE DA NAPRAVITE ČUVENI BAKIN KOLAČ: Mekani vafli koji mogu da se jedu bez dodataka

Autor Dragana Božić

Bakin kolač je mek kao duša, a miriše i nakon što se priremi. Obožavaju ga djeca i može da se ponese na putovanje.

 Bakin kolač recept Izvor: Shutterstock

Bakin kolač koji je decenijama jedan od omiljenih kolača, odličan je za putovanje, možete da ga jedete suvog bez dodataka, ali ako poželite napravite sos od višanja i jedite bakin kolač sa time. Samo je mašta granica za kombinovanje ovog vafla sa drugim ukusima. Saznajte kako se pravi!

Sastojci:

1 jaje
225 g brašna
1 kašika šećera (opciono)
250 ml mlijeka
50 g putera, rastopljenog i ohlađenog
½ kašičice ekstrakta vanile (opciono)
1 kašika ulja
sos od višnje i šećer u prahu, za posluživanje (opciono)

Recept za bakin kolač:
Za dobar bakin kolač, razbijte jaja (za pahuljaste vafle, koristite samo žumanjce u ovoj fazi) u veliku činiju, a zatim dodajte brašno i obilan prstohvat soli. Dodajte šećer, ako koristite, a zatim postepeno umutite mlijeko, a zatim otopljeni puter dok ne postane glatko. Umutite vanilu, ako koristite. Ako ste odlučili da pravite pahuljastije vafle, umutite bjelanca, a zatim ih nježno umiješajte u tijesto. Alternativno, napravite tijesto tako što ćete miješati sve sastojke zajedno pomoću blendera ili ručnog blendera. Može se napraviti 1-2 sata unaprijed i ohladiti.

Zagrijte aparat za bakin kolač prateći uputstva proizvođača, premažite ga sa malo ulja, a zatim sipajte dovoljno tijesta da pokrije površinu. Kuvajte prema uputstvima proizvođača (obično 5-6 minuta) dok bakin kolač ne postane zlatno smeđi i hrskav. Poslužite odmah ili držite na toplom dok pravite ostalo. Prelijte sirupom od višanja ili pospite šećerom u prahu, ako želite. Uživajte u najboljem bakinom kolaču!

(Stvar ukusa)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop