• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brzi takitosi sa piletinom: Ukusan obrok za manje od 35 minuta

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez
Izvor Stvar ukusa

Isprobajte ukusan obrok sa piletinom koji se pravi brzo, ovi takitosi su gotovi za manje od 35 minuta.

 recept za  takitose sa piletinom Izvor: Shutterstock

Brzi takitosi sa piletinom su savršena ideja kada želite ukusan, jednostavan i praktičan obrok. Idealni su za ručak, večeru, užinu, pa čak i kao predjelo za goste.

Ova verzija ne zahtijeva prethodno pečenje piletine – trakice se stavljaju sirove i peku direktno u rerni zajedno sa tortiljama, što značajno skraćuje vrijeme pripreme i čini recept savršenim za dane kada nemate puno vremena. Uz pavlaku, majonez, sir i ljuti sos, svaki zalogaj je hrskav spolja, a iznutra sočan i pun ukusa.

Osnovne informacije

Kuhinja: meksička

Tip jela: brzi ručak, večera, užina ili predjelo

Vrijeme pripreme: 10 minuta

Vrijeme pečenja: 20–25 minuta

Ukupno vrijeme: 30–35 minuta

Količina: oko 24 takitosa

Težina: lako, pogodno i za početnike

Sastojci:

  • 4 tortilje
  • 1 veća sirova pileća prsa, isječena na tanke trakice
  • 1 čaša kašike pavlake
  • 100 g majoneza
  • 100 g rendanog sira
  • ljuti sos (po ukusu)
  • Malo ulja za premazivanje

Priprema:

1. korak: Zagrijavanje rerne

Zagrijte rernu na 200 stepeni i obložite pleh papirom za pečenje.

2. korak: Priprema tortilja

Tortilje isjecite na šest dijelova – svaki trougao će biti jedan takitos.

3. korak: Priprema fila

U maloj činiji pomiješajte rendani sir, pavlaku, majonez i ljuti sos.

4. korak: Filovanje tortilja

Na svaki trougao stavite malo fila, pa preko stavite trakicu sirove piletine. Čvrsto urolajte i stavite na pleh šavom prema dole.

5. korak: Premaz

Premažite takitose sa malo ulja da bi lijepo porumenili tokom pečenja.

6. korak: Pečenje

Pecite u rerni 20–25 minuta, dok piletina nije potpuno pečena, a tortilje hrskave i zlatne.

7. korak: Serviranje

Poslužite ih toplo, uz umak po želji.

Pročitajte još

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop