• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prva pomoć u kuhinji!

Autor mondo.ba

Ne, nije riječ o povredama dok sjeckate, nego o tome kako da izbjegnete male i velike kuhinjske katastrofe!

- Banane ne ostavljajte u istoj posudi u kojoj vam stoji ostalo voće, jer banana ispušta gasove koji na ostalo voće utiču tako da ono brže sazrijeva, a sasim tim se brže kvari.

- Prije nego što počnete da sječete ljute papričice namažite ruke biljnim uljem. Biljno ulje će zaštititi vaše ruke i spriječiti da ljute materije iz ljutih paprika uđu u pore.

- Ukoliko vam zagori riža, na onaj dio šerpe koji je ostao čist stavite krišku bijelog hljeba i pustite da odstoji pet-10 minuta. Hljeb će upiti sve zagorjele mirise.

- Zamrznuto meso će se brže otopiti ukoliko ga premažete sirćetom.

- Krompir će kasnije proklijati ukoliko među njega stavite jednu jabuku.

- Kada vam ostane vina poslije večere, zamrznite ga u kockice i vadite kada vam treba za kuvanje.

- Kokice ćete brže napraviti ukoliko zrna prethodno potopite u čašu vode. U vodi ih držite oko desetak minuta, a zatim ih izvadite i obrišite krpom prije pečenja.

Prijatno!

Pronađite MONDO na Facebooku, Twitteru ili Instagramu!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop