• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO kuhinja: Čorba protiv mamurluka (VIDEO)

Autor mondo.ba

Januar je pred nama, a s njim i još mnogo slavlja.

 Recept za kiselu teleću čorbu Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Ukoliko popijete koju čašu Jelen piva više, narednog dana možete zažaliti zbog toga, ali naš kuvar Peđa Tošić ima recept od koga strijepi i najjači mamurluk - kisela teleća čorba.

Riječ je o klasičnoj telećoj čorbi, kojoj se neposredno prije serviranja dodaje kisela pavlaka i limunov sok.

-
Izvor: YouTube, mondo.ba

Način pripreme je veoma jednostavan - korjenasto povrće (mrkvu, peršun, celer) isjeckamo na sitne kockice, posebno isječemo crveni luk, koji se dinsta na ulju prvi, potom dodamo povrće, a zatim i teleće meso od plećke (takođe sječeno na kockice). Tokom dinstanja čorbu konstantno podlijevamo sa fonduom, koji se dobije kada okrajke korjenastog povrća stavimo da se kuvaju sa junećim kostima.

U čorbu obavezno dodati začine i začinsko bilje po izboru (so, biber i lovorov list), čije će arome meso upiti prilikom kuvanja.

Petnaestak minuta prije kraja u čorbu dodati sitno isjeckan karfiol i krompir, dotjeramo ukus začinima.

Kada čorbu sklonimo sa šporeta, u nju dodamo kiselu pavlaku, sok od limuna i sitno sjeckan peršunov list.

Prijatno i srećno vam, šta god da slavite!

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jovan

Jao baš bi mi valjala jedna ova poslije sinoć ufff

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop