Iskoristite sezonu malina i počastite se ovom poslasticom.
Potrebno vam je:
10 belanaca
10 kašika šećera
2 kašiće sirćeta
džem od malina
150 grama šlaga
350 grama malina
dve šolje šećera
kesica želatina
Priprema:
Ispecite dve kore od po pet belanaca, pet kašika šećera i kašike sirćeta. Kad se prohlade, prvu koru namažite bogato džemom od malina, preklopite drugom korom i nju namažite džemom od malina i stavite u frižider da se ohladi.
U međuvremenu, skuvajte maline sa dve šolje šećera i kesicom želatina i umutite šlag.
Kad se torta stegne, namažite je šlagom i prelijte malinama u želatinu. Vratite u frižider da se dobro ohladi i - uživajte.
Uzgred budi rečeno, maline nisu samo divan dodatak laganim letnjim kolačima, ovo voće odlično je za krvnu sliku i cirkulaciju.