• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Omlet sa povrćem: Sjajan i zdrav doručak spreman očas posla!

Autor Nataša Petrović

Nemate ideju šta za doručak? Ovaj obrok je spreman začas!

Jaja su generalno dobar izbor za doručak jer će vas dugo držati sitim, a evo super ideje kako da ih spremite! Naravno, po želji možete da stavite i neko drugo povrće, poput paradajza, špinata, svježe paprike... 

Sastojci:

2/3 šolje kukuruza šećerca

Pola tikvice srednje veličine

Tri kašike isjeckanog praziluka

¼ kašičice soli

Dvije kašike vode

¼ kašičice crnog bibera

Tri bjelanca

Jedno veće jaje

Dvije kašike rendanog kačkavalja

Priprema:

Zagrijte malo ulja u tiganju na vatri srednje jačine, pa u to stavite kukuruz, isjeckanu tikvicu, luk i malo soli. Ostavite da se krčka četiri-pet minuta, da povrće omekša, pa sklonite sa vatre.

Stavite tiganj na vatru, a u posudi pomiješajte malo soli, vodu, biber, bjelanca i jaje, pa sve dobro umutite.

U tiganj stavite malo ulja da se zagrije, pa zatim sipajte mješavinu jaja i pržite oko dva minuta, dok ivice počnu da se odvajaju. Polako "odlijepite" ivice od tiganja, a zatim na polovinu omleta stavite mješavinu povrća, pa odozgo pospite rendani sir.

Preklopite omlet na pola i ostavite da se prži još oko dva minuta, da sir počne da se otapa.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop