• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U utorak koncert Oleg Kirijev kvarteta u Banskom dvoru

Autor Siniša Stanić

Kvartet čine svjetski poznati ruski saksofonista Oleg Kirejev, bubnjar Uroš Stamenković, kontrabasista Branko Marković i pijanista Milovan Paunović.

 U utorak koncert Oleg Kirijev kvarteta u Banskom dvoru Izvor: Vesna Kerkez, mondo.ba

U Koncertnoj dvorani Banskog dvora u utorak, 16. marta biće održan koncert kvarteta Olega Kirijeva, prvog ruskog muzičara koji je ukombinovao etno-džez motive sa baškirskim narodnim instrumentima, najavljeno je iz Kulturnog centra Banski dvor.

Kvartet čine svjetski poznati ruski saksofonista Oleg Kirejev, bubnjar Uroš Stamenković, kontrabasista Branko Marković i pijanista Milovan Paunović.

Možda će vas zanimati

Koncert pod nazivom “Džez klasik” je projekat koji sadrži osam džez standarda velikana, poput Bernija Milera, Erola Garnera, Džeroma Kerna i drugih u autentičnom aranžmanu Kirijeva i jedinstvenom izvođenju ovog kvarteta.

Kirijev je prvi ruski muzičar koji je ukombinovao etno-džez motive sa baškirskim narodnim instrumentima. Rođen u Baškiriji, predstavlja muzičko nasljeđe dve različite kulture – evropske i azijske.

Pod uticajem tradicionalnog i latinoameričkog džeza, afričkih ritmova i azijske etno muzike, Oleg je stvorio autentičan stil i proslavio se sviranjem različitih muzičkih žanrova.

Njegova diskografija broji više od 15 objavljenih albuma, a nastupao je na mnogobrojnim inostranim džez festivalima poput “London džez festivala”, “Njujork džez impruv”, legendarnog “Montro džez festivala” i drugih.

Domaća publika imala je priliku da Kirijeva sluša i na “Nišvil” džez festivalu 2016. godine kada je nastupio sa svojim bendom “Orlan džez”, a početkom 2020. imao je i koncertni projekat u saradnji sa Vasilom Hadžimanovim.

"Za ovaj koncert ostalo je još nekoliko ulaznica koje se po cijeni od 10 KM mogu kupiti na biletarnici Banskog dvora. Zbog trenutne epidemiološke situacije broj mjesta u publici za ovaj programski sadržaj je ograničen. Obavezno je nošenje zaštitne maske i dezinfekcija ruku na ulazu", navedeno je u saopštenju.

Koncert će biti odran u utorak, 16. marta, u 20 časova u Koncertnoj dvorani Banskog dvora.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop