• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Blagoju Bakoviću nagrada "Skender Kulenović - Književni vijenac Kozare"

Autor Dušan Volaš

Laureatu Književnih susreta na Kozari, pjesniku Blagoju Bakoviću iz Vrbasa, večeras je uručena nagrada "Skender Kulenović-Književni vijenac Kozare" na manifestaciji nazvanoj "Veče laureta", čime je ova višednevna manifestacija zvanično završena.

 Književni susreti na Kozari 2023 Izvor: SRNA/Snježana Tasić

U obrazloženju jednoglasne odluke žirija za dodjelu ove prestižne književne nagrade navodi se da snažna maternja melodija jezika u poeziji Bakovića izvorno svrstava u red stvaralaca koji su izrasli u istoj onoj pjesničkoj vertikali na kojoj je nastalo i maestralno djelo Skendera Kulenovića.

Žiri ovogodišnjih Književnih susreta na Kozari činili su predsjednik Goran Maksimović - profesor Filološkog fakulteta Univerziteta u Nišu i članovi Duško Pevulja - profesor Filološkog fakulteta u Banjaluci i pjesnikinja Dragana Kragulj iz Prijedora.

Baković je istakao da mu je velika čast što je dobitnik prestižne književne nagrade koja nosi ime Skendera Kulenovića, tvorca legendarne "Stojanke majke Knežopoljke".

Nagradu mu je uručila šef kabineta gradonačelnika Danijela Dodoš koja je naglasila da je Prijedoru kao domaćinu velika čast što se ime ovog književnika nalazi među nagrađenima manifestacije koja slavi pisanu riječ.

Bakoviću je večeras uručena i statueta "Ljubijski rudar" i novčani dio ove književne nagrade čiji je sponzor kompanija "Arselor Mital" Prijedor.

Organizator i generalni pokrovitelj 51. Književnih susreta na Kozari je grad Prijedor, suorganizatori su gradovi Banjaluka, Gradiška i Laktaši, te opštine Srbac, Kostajnica, Novi Grad i Kozarska Dubica, a pokrovitelj Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

SRNA

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop