• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Književnost i kreativnost na jednom mjestu: Promocija literarnog konkursa "Živjeti slobodno, perom se boriti"

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

U petak je u prostoru ljetnje bašte sarajevske knjižare Buybook organizovana promocija literarnog konkursa „Živjeti slobodno, perom se boriti“.

 promocija literarnog konkursa „Živjeti slobodno, perom se boriti“ Izvor: Promo (za mondo.ba)

Umjetnici i zaljubljenici u književnost okupili su se kako bi proslavili ljubav prema pisanoj riječi. Manifestacija je pružila priliku mladim i talentovanim ljudima da predstave svoje radove, a istovremeno je otvorila i diskusiju o ulozi umjetnosti u društvu.

Tom prilikom okupljenima su se obratile pobjednice literanog konkursa, Nejra Šehić, Emana Kaminić i Edna Pinjić.

Njihova kreativnost i dubina poruka bila su inspiracija svima prisutnima, podstičući razmišljanje o značaju umjetnosti kao sredstva izražavanja i promišljanja o svijetu koji nas okružuje.

Izvor: Promo (za mondo.ba)

One su se složile da konkursi ovog tipa ohrabruju autore i mlade umjetnike da koriste svoje talente kako bi oblikovali svijet u kojem će svi živjeti slobodno i dostojanstveno.
Pored toga, zahvali su se i organizatorima konkursa na pruženoj prilici da svoje misli podijele s širom javnošću.

„Ova nagrada je podsjednik da riječi imaju moć pokretati promjene i oblikovati našu stvarnost, nikada ne smijemo odustati od svojih ideala i vizija, jer mi smo nosioci promjena i budućnost se nalazi u našim rukama“ – zaključiila je Nejra Šehić, pobjednica konkursa.
Organizatori su izrazili zadovoljstvo velikim interesovanjem mladih za konkurs.

„Oduševljeni smo što smo svjedočili tome kako se mladi talenti angažuju i koriste svoje riječi kako bi izrazili svoje misli o slobodi, pravdi i važnim društvenim pitanjima. Njihova strast i kreativnost svjedoče o tome da budućnost donosi nadu za bolji i humaniji svijet, gdje se vrijednosti slobode i aktivnog izražavanja cijene i podržavaju. Ova velika podrška i odaziv mladih inspirišu nas da i dalje pružamo platformu za njihov glas i da zajedno gradimo svijet gdje se ideje mogu slobodno izražavati.“

Izvor: Promo (za mondo.ba)

Iskoristili su ovu priliku da najave i buduće aktivnosti.

„Pored književnog aspekta, projekt ima za cilj da afirmiše umjetnost kroz uređenje javnih površina. Ova inicijativa nije samo estetska, već i funkcionalna, jer se zapuštenim prostorima daje šansa da udahnu novi život. Naša ideja je da snažne poruke ovih talentovanih ljudi ukrase sve dijelove naše države. Krenuli smo s Mostarom i Distriktom Brčko, gdje smo naišli na sjajne reakcije lokalnog stanovništva. U narednom periodu naš cilj je da proširimo ovu inicijativu i u ostale gradove BiH“ – kazali su organizori konkursa.

Literarni konkurs „Živjeti slobodno, perom se boriti“ dio je projekta koji su realizovali polaznici programa „Poticanje demokratskih vrijednosti i aktivnog građanstva među mladima“ u organizaciji Humanity in Action BiH.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop