• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi roman Paula Koelja početkom jula

Beogradska "Paideia" objaviće početkom jula novi roman brazilskog pisca Paula Koelja, pod radnim naslovom "Pobjednik je sam".

 Novi roman Paula Koelja početkom jula  Izvor: MONDO

Glavni junak novog Koeljovog romana, u kojem se pisac prvi put oprobao u žanru trilera, jeste ruski milioner koji se razočaraao u ljubav i organizuje seriju ubistava za vrijeme filmskog festivala u Kanu, rekao je Živadinović na konferenciji za novinare.

Prema riječima direktora te izdavačke kuće Petra Živadinovića, autor se u tom đelu bavi svijetom mode, slave, superzvijezda i superklasa, u želji da pokaže kako taj svijet istinski funkcioniše, budući da je i sam mnogo vremena proveo u njemu.

Knjige Paula Koelja do sada su prodate u oko sto miliona primjeraka, u više od 160 zemalja, prevedene na 69 jezika. Prema Ginisovoj knjizi svjetskih rekorda, njegov roman "Alhemičar" najprevođenija je knjiga nekog živog autora.

Među izdanjima "Paideje" koja će biti objavljena do jeseni i Međunarodnog beogradskog sajma knjiga, biće romani "Utješna partija" i "Volio sam je", i zbirka pripovjedaka "Želio bih da me neko negdje čeka" francuske književnice Ane Gavalde.

"Paideia" za jesen priprema i nove romane francuskih pisaca Andreja Makina i Lorana Grafa, i belgijske književnice Ameli Notomb, a objavljivanjem romana "Gvozdeno doba" biće zaokružen cjelokupni dosadašnji romaneskni opus južnoafričkog nobelovca Džona M. Kucija, rekao je Živadinović.

Najavljena je i knjiga priča "Ljudi našeg cara" ruske književnice Ljudmile Ulicke, i romani "Pijanistkinja", "Izgnanici" i "Ljubavnice" kontroverzne austrijske književne nobelovke Elfride Jelinek.

Veliki petogodišnji projekat, prvi put na srpskom jeziku, "Pripovjetke za godinu dana" italijanskog nobelovca Luiđija Pirandela, biće započet ove godine objavljivanjem prvog toma, a najavljeno je i djelo Umberta Eka o iskustvu prevođenja "Kazati gotovo istu stvar". (Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop