• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rolovani pileći karabataci: Jednostavno jelo koje izgleda kao da je iz restorana

Izvor Stvar ukusa

Saznajte kako da pripremite jednostavno jelo koje izgleda kao da je iz restorana, po recdeptu za rolovane pileće karabatake.

 Kako se prave rolovani pileći karabataci Izvor: Shutterstock

Rolovani pileći karabataci su sočni, bogato začinjeni i dekorativni, savršeni za svečanu trpezu. Punjenje od kačkavalja i šunke se topi u pećnici, dok spolja karabatak zadržava sočnost.

Svaki zalogaj spaja nežno meso, kremast sir i dimljeni ukus šunke i slanine, a dodatak senfa i začina daje im posebnu i neodoljivu aromu.

Odlično se slažu uz pire krompir, salatu ili omiljeni umak, i idealni su za praznične trpeze, proslave ili porodična okupljanja.

Osnovne informacije

Kuhinja: domaća

Tip jela: glavno jelo

Porcije/količina: 8 rolovanih karabataka

Vrijeme pripreme: 20 minuta

Vrijeme prženja: 30–35 minuta

Ukupno vrijeme pripreme: oko 50–55 minuta

Težina: srednje zahtjevno

Sastojci:

  • 8 pilećih karabataka, bez kostiju
  • 150 g kačkavalja
  • 150 g šunke
  • 100 g slanine
  • 100 g senfa
  • so i biber po ukusu
  • 1 kašičica karija
  • čili po želji
  • ulje za prženje

Priprema:

1. korak: Priprema mesa

Karabatake lagano premažite senfom, ali kožicu nemojte skidati. Začinite solju, biberom, karijem i čilijem po želji.

2. korak: Priprema punjenja

Kačkavalj isjecite na šnite, a šunku i slaninu na tanke listiće ili kockice.

Pečenje u rerni:

Rolovane karabatake možete pripremiti i u pećnici na 200 stepeni oko 25-30 minuta za ravnomerno pečenje bez dodatnog prženja.

3. korak: Rolanje

Punjenje poređajte na svaki karabatak i čvrsto urolajte. Pričvrstite drvenim čačkalicama. Nemojte preterivati sa punjenjem kako ne bi iscurilo.

4. korak: Pečenje/prženje

Premažite rolovane batake senfom. Na gril tiganju zagrijte malo ulja i pržite karabatake sa svih strana na srednje jakoj vatri dok ne dobiju zlatnu boju i ne postanu sočni i mekani.

5. korak: Serviranje

Izvadite čačkalice i poslužite tople.

Ukoliko vam treba još ideja za pripremu mesa za svečanu priliku, pogledajte naš recept za Karađorđevu šniclu sa dimljenim sirom.

Pročitajte još

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA