• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prijedor: Mural će, ipak, biti naslikan

Autor SRNA

Fondacija "Arselor Mital" učestvovaće sa 4.200 KM u projektu "Prijedor grad murala", najavio je danas predsjednik ove fondacije Predrag Šorga.

"Fondaciji se za pomoć obratilo Udruženje likovnih umjetnika Prijedor (ULUP) i mi smo im izašli u susret, s obzirom da je naša misija od osnivanja do danas da pomažemo projekte koje su od koristi za lokalnu zajednicu, a među njima i projekte iz kulture", rekao je Šorga.

Tako bi oslikavanje murala "Transformacija" autora Atile Samožija, pobjednika drugog međunarodnog konkursa za dodjelu nagrade "Paola de Maninkor" za najbolji mural u Prijedoru, trebalo da počne, kako je i planirano, iduće sedmice, na fasadi zgrade na kraju šetališne zone u centru grada.

Mađarski umjetnik Atila Samoži renomirani je muralista i strit-art umjetnik nastanjen u Berlinu, član svjetski poznate strit-art grupe "Weird". On je kao umjetnik poznatiji pod imenom Vidam.

Studirao je grafički dizajn na u Berlinu, po završetku studija osnovao je grafički studio. Bavi se i di-džejingom i muzičkom produkcijom. Radio je murale u Berlinu, Njujorku, Amsterdamu, Parizu, Sao Paolu i drugim gradovima.

Nagradu "Paola de Maninkor", nazvanu po italijanskoj slikarki koja je 1998. godine na zidu prijedorske Elektrotehničke škole oslikala prvi mural, čine plaketa, novčana nagrada od 3.000 KM i mogućnost oslikavanja fasade pobjedničkim radom.

Na prvom konkursu za dodjelu međunarodne godišnje nagrade za najbolji mural "Paola de Maninkor" pobijedio je "Šeširdžija" akademske slikarke Nataše Konjević iz Banjaluke. Oslikan je lani na zidu visokom dvanaest metara u šetališnoj zoni u Prijedoru.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop