• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka ovog vikenda u znaku folklora

Autor SRNA

Na 19. Evropskoj smotri srpskog folklora dijaspore i Srba u regionu, koja se prvi put održava u Republici Srpskoj, ovog vikenda u Banjaluci, nastupiće 30 kulturno-umjetničkih društava iz 11 zemalja.

Predsjednik Savjeta Evropske smotre srpskog folklora dijaspore i Srba u regionu Mićo Ćetković rekao je danas novinarima u Banjaluci da je riječ o tradicionalnoj kulturno-umjetničkoj manifestaciji koja se održava u mnogim zemljama, a da se ove godine prvi put u Srpskoj održava pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske i vlada Srpske i Srbije.

"Ovi događaji već skoro dvije decenije predstavljaju fantastičnu priliku da se naša omladina širom Evrope sretne na jednom mjestu i uz pjesmu i igru zajednički podijeli ono što su u rasijanju naučili o tradiciji i kulturi svog naroda i matice", dodao je Ćetković.

On je naglasio da je veliki broj mladih koji su članovi kulturno-umjetničkih društava u dijaspori porijeklom iz Republike Srpske, te da je od ogromnog značaja činjenica da su republičke institucije prepoznale potrebu da Srpska bude domaćin ove manifestacije.

Urednik umjetničkog programa 19. Evropske smotre srpskog folklora dijaspore i Srba u regionu Zvezdan Đurić rekao je da je manifestacija odlična prilika za mlade da se upoznaju, ali i da uče jezik, kulturu i tradiciju naroda kojem pripadaju.

Đurić je pozvao građane Srpske da tokom vikenda dođu i pogledaju veoma zanimljiv program koji su pripremili članovi kulturno-umjetničkih društava iz dijaspore i regiona.

Svečano otvaranje manifestacije predviđeno je za sutra u 15.00 časova u dvorani "Borik", nakon čega slijedi takmičarski dio programa.

Proglašenja pobjednika, dodjela nagrada i muzički program predviđeni su u nedjelju, 12. oktobra u 21.00 čas.

Nakon proglašenja pobjednika, u banjalučkoj dvorani "Borik" biće održan koncert Saše Matića, a ulaz na koncert je besplatan.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop