• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljubitelji pozorišta, jeste li za Aplauz fest?

Autori mondo.ba Autori Milica Kulić

Pozorišni festival Aplauz fest u organizaciji DIS teatra biće održan od 27. marta do 4. aprila u prostorijama banjalučkog Doma omladine. Zanimljiv izbor predstava i ove godine obećava pravu zabavu za ljubitelje pozorišne umjetnosti.

Već petu godinu za redom povodom Svjetskog dana pozorišta DIS-ovci nas obraduju Pozorišnim festivalom Aplauz fest.

Ove godine program Aplauz festa posvećen je savremenim predstavama, koje će svaka na svoj način prikazati određene probleme sa kojima se svaki dan suočavamo.

"Publici smo željeli da dovedemo predstave koje nemaju priliku da pogledaju tokom godine, a riječ je predstavama koje stižu iz nama prijateljskih pozorišta. U skladu sa situacijom napravili smo zanimljiv program za naše sugrađane.", najavio je reditelj i osnivač DIS teatra Novica Bogdanović za naš portal.

Zaljubljenici u daske koje život znače imaće priliku da na sceni banjalučkog Doma omladine uživaju u različitim predstavama koje će svako veče biti odigrane od 20. 30.

"Festivalsku zavjesu podiće super komedija 'Šmizle', koju će izvesti ansambl Gradskog kazališta Vitez. Banjalučani će moći da pogledaju i priču o kladioničarima 'Ne igraj na Engleze' amaterskog teatra iz Konjica, kao i predstavu o stupanju mladih osoba u seksulane odnose 'Prvi put' Pozorišta 'Prnjavor'. Ukoliko sve bude onako kako smo planirali, festival će obilježiti i naša premijera iskrene i simpatične komedije za narod 'Malo morgen' koja opisuje posljeratne godine u BiH. Svoj talenat pokazaće i glumci iz Tuzle koji će se predstaviti komadom 'Generalna proba', a Aplauz fest će zatvoriti Novosadska akademija umjetnosti sa predstavom 'Kokoška'", dodao je Bogdanović, koji potpisuje režiju za komad "Malo morgen".

Nagrade

Prošle godine na "Aplauz festu" svako veče birani su glumac i glumica večeri.

"Ove godine ćemo, najvjerovatnije, odluku o nagradama prepustiti našoj vjernoj publici koja će glasati za najbolje, odnosno one koji su na njih ostavili najjači utisak".

Još uvijek nije poznata tačna cijena ulaznica, ali organizatori ističu da će biti veoma simbolična,  kao i da vjerne posjetioce očekaju primamljivi popusti.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop