• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Laktaši 2015: Najbolja predstava "Velika drama"

Autor mondo.ba

Dodjelom nagrada sinoć je u Laktašima završen jubilarni 10. internacionalni festival amaterskog teatra Laktaši 2015.

Za najbolju pozorišnu predstavu proglašena je ''Velika drama'' dramskog studija "Luča" iz Kruščića, po tekstu Siniše Kovačevića, a u režiji Dejana Cicmilovića .

''Predstava koja sadrži sve pozorišne elemente semiološku scenografiju, tačan kostim, precizan i čist mizanscen, efektne muzičke podloge, zavidnu glumačku igru posebno glavnih aktera zaslužuje da ponese titulu", kaže se u objašnjenju žirija koji su sačinjavali Sandra Ljubojević, Rajko Marčeta i Slobodan Perišić.

Nagradu za najbolju režiju dobio je Aleksandar Pejaković za predstavu "Potop" Banjalučkog studentskog pozorišta.

"Reditelj pažljivim i odabranim rediteljskim postupkom, stilsko žanrovskim jedinstvom na sarkastičan i ironičan način obrađuje nedavne tragične događaje dovodeći do apsurda cjelokupanu socijalnu/političku situaciju u našeg okruženja", objasnio je žiri.

Nagrada za najbolju mušku ulogu dodijeljena je Urošu Pavlovu za ulogu Antona Pavlovića Čehova u predstavi "Dobri ljudi" Dramskog studija "Sonja Marinković" iz Novog Sada.

Žiri je obrazložio da Pavlov "izuzetnim retoričkim sposobnostima, preciznom psiho/fizičkom radnjom i odličnim osjećanjem za partnera, svojom igrom pokazuje da su ponekad granice između ameterizma i profesionalnog pozorišta samo koncepti društvenih normi".

Žiri je nagradu za najbolju žensku ulogu dao Kristini Eiviler za više uloga u predstavi "Dobri ljudi" A.P. Čehova dramskog studija "Sonja Marinković" iz Novog Sada, koja je, kako stoji o odluci "preciznim i tačnim glumačkim postupcima uvjerljivo interpretira Čehovljeve ženske likove".

Specijalna nagrada za kolektivnu igru dodijeljena je Dječijoj omladinskoj i lutkarskoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica za predstavu "Pozdravi nekog" Budimira Nešića i Vesne Ognjenović u režiji Miroljuba Mijatovića.

Tradicionalni festival u Laktašima trajao je četiri dana, a sljedeće godine biće održan po 11. put.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop