• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Karađoz" na Festivalu pozorišta za djecu

Autor mondo.ba

U okviru 14. međunarodnog festivala pozorišta za djecu u Banjaluci će biti predstavljen tradicionalni turski teatar sjenki “Karađoz”.

Ured savjetnika za kulturu i turizam Ambasade Turske u Bosni i Hercegovini podržao je održavanje 14.međunarodnog festival pozorišta za djecu u Banjaluci u okviru kojega će biti predstavljen tradicionalni turski teatar sjenki “Karađoz”.

Dječije pozorište RS, od 3. do 7. oktobra ove godine organizuje 14. izdanje Međunarodnog festivala pozorišta za djecu. Ova godina će biti u znaku tradicionalnog turskog teatra sjenki „Karađoz“, nakon što su prethodnih godina predstavljena lutkarstva Rusije, Njemačke, Srbije, Slovenije, Bugarske, Slovačke, Mađarske. U okviru predstavljanja tradicionalnog turskog teatra sjenki poznati turski umjetnici Suat Veral i Merve Ilken će svojim lutkama predstaviti umjetnost teatra sjenki „Karađoz“ mladim Banjalučanima.

Predstava „Karađoz na festivalu“ će na Maloj sceni Narodnog pozorišta RS biti prikazana u ponedjeljak, 5. oktobra u 12.00 i 14.00 sati.

Pored ove predstave gosti iz Turske će na festivalu održati i radionicu pod nazivom „Karađoz iz ruke djeteta“ i to u nedjelju, 4. oktobra i u srijedu, 7. oktobra u Maloj sali Narodnog pozorišta RS u 12.00 sati. Takođe, posjetioci Festivala će biti u prilici posjetiti izložbu karađoz lutaka pod nazivom „Od učitelja do učenika“ koja će biti otvorena tokom trajanja 14. međunarodnog festivala pozorišta za djecu u Banjaluci.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop