• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Noć teatra" u Banjaluci

Autor SRNA

U Banjaluci će u subotu, 21. novembra, biti održana manifestacija "Noć teatra" u kojoj će učestvovati Narodno pozorište Republike Srpske, Banjalučko studentsko pozorište, Dječije pozorište Republike Srpske i Nevid teatar.

Marketing menadžer Narodnog pozorišta Republike Srpske Jelena Trninić rekla je da će, u okviru manifestacije "Noć teatra", na sceni ovog pozorišta biti odigrana predstava Nebojše Romčevića "Otac i sin".

"U isto vrijeme predstava `Urnebesna tragedija` gostuje na 32. Susretima pozorišta BiH u Brčkom, te će Narodno pozorište biti na dvije scene u toku ove manifestacije", navela je Trninićeva.

Glumac u Nevid teatru Dejan Andrić kaže da je ovaj teatar za banjalučku publiku pripremio "Art poeziju pet", projekat čiji je cilj da podstakne na autorstvo mlade pisce i sve one koji se bave stvaralaštvom.

"U okviru tog projekta publika će u kafe baru `Žiža` imati priliku da pogleda `Barda iz Stratforda na Ejvonu`, odnosno da posluša Šekspirove sonete", rekao je Andrić i dodao da nakon toga slijedi nastup banjalučkih i beogradskih muzičara.

Reditelj Aleksandar Pejaković rekao je da će Banjalučko studentsko pozorište u Klubu kulture "Bunker" odigrati predstavu "Ćeraćemo se još" osmišljenu prema motivima iz poeziji Matije Bećkovića, a u izvođenju Dragoslava Medojevića.

Koordinator i organizator evropske manifestacije "Noć teatra" u BiH je Bosansko narodno pozorište iz Zenice.

Izvršni producent manifestacije i Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice Sandra Ikanović rekla je da je riječ o evropskoj manifestaciji koja se održava treće subote u novembru.

Ona je dodala da će pozorišta i organizacije koje se bave ovom umjetnošću širom BiH u toku ta 24 časa otvoriti svoja vrata publici.

"Za publiku su pripremljene predstave ili neki drugi programi koji na određen način imaju veze sa teatarskom umjetnošću", rekla je Ikanovićeva.

Ona je istakla da je cilj manifestacije promocija pozorišta i svih vrsta izvedbenih umjetnosti.

Ikanovićeva je navela da je ovo pozorište za "Noć teatra" pripremilo predstvu "Partija remija", dječiju predstavu "Crvenkapica na zrnu graška" i koncert "Poklon gradu" zeničke grupe.

"Tradicionalno nam je cilj prvenstveno da ovu umjetnost približimo djeci, te smo nakon dječije predstave predvidjeli druženje sa djecom tokom kojeg će oni imati priliku da upoznaju glumce, pozorišne rekvizite i scenu", objasnila je Ikanovićeva.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop