• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MESS: Sve o ovogodišnjem programu

Autor Anadolija

Ovogodišnji 56. Internacionalni teatarski festival MESS, najznačajniji regionalni teatarski festival počinje 30. septembra, a trajaće do 9. oktobra.

Ono što je novo u odnosu na prethodne godine jeste program za djecu i mlade Children MESS koji će biti izdvojen od festivalske cjeline.

Nihad Kreševljaković, direktor Festivala MESS kazao je da je već poznato da MESS više godina posvećuje zasebnu pažnju programu za djecu i mlade.

"Ove godine pravimo iskorak odvajajući ovaj program čime zapravo najavljujemo još intenzivniju posvećenost tom aspektu programa, a čiji je cilj afirmacija teatra i uopšte umjetnosti među mladima. Mi živimo u zemlji gdje statistički relativno mali broj ljudi čita knjige, ide u pozorišta, kina", istakao je Kreševljaković.

Strateški cilj je, kako je kazati, razvijati buduću publiku vjerujući da kreiranjem "malih MESS-ovaca osiguravaju ne samo buduću publiku festivala MESS nego i publiku svih bh. teatara".

"Još jedan od ciljeva je da već od naredne godine značajno prošire ovaj program jednom ambicioznom idejom da zapravo postanemo najznačajniji događaj te vrste u ovom dijelu Evrope, svakako u BiH", poručio je Kreševljaković.

Oliver Jović, rukovodilac Children MESS programa kazao je da su nastojali ove godine da imaju predstave iz Hrvatske i BiH.

"A opet pokušali smo da bude raznovrstan odnosno da budu prisutne različite estetike pozorišta za djecu tako da prvi dan imamo predstavu iz Banja Luke", pojasnio je Jović.

Bitna je ta stvar zato što je, prema njegovim riječima, rađena u nezavisnoj produkciji. U programu posvećenom djeci i mladima moći će se pogledati predstave: Pustolovine Boleta Komete, Baja Buf, Tata lav i njegova sretna djeca, Duga, kao i radionica kreativnog pisanja - Mladi kritičari/ke.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop