• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka: U subotu pet predstava na pet lokacija!

Autori mondo.ba Autori Agencije

U Banjaluci će u subotu biti obilježena manifestacija Evropska noć teatra, u kojoj će učestvovati Narodno pozorište RS, Dječije pozorište Srpske, Banjalučko studentsko pozorište, Gradsko pozorište "Jazavac" i Nevid teatar.

 Banjaluka: U subotu pet predstava na pet lokacija! Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Ansambl Dječijeg pozorišta Republike Srpske u 18 časova izvešće predstavu sa svog redovnog repertoara "Mačak u čizmama", a svi zainteresovani će od 17 do 21 čas moći posjetiti izložbeni salon muzeja lutaka.

U Gradskom pozorištu Jazavac, u saradnji sa Nevid teatrom, biće izvedena predstava za djecu i odrasle "Pustolovine Boleta Komete" od 18.06 časova.

U Narodnom pozorištu RS u 20 časova biće izvedena predstava "Ožalošćena porodica" autora Branislava Nušića i Nikole Pejakovića, u režiji Nikole Pejakovića.

Umjetnički direktor Narodnog pozorišta Srpske Aleksandar Stojković rekao je da je ova manifestacija prilika da se publika bliže upozna sa procesom stvaranja pozorišne scene i svega onog što se u toku predstave ne vidi.

"To je noć kada su vrata pozorišta otvorena za sve, pa i za one koji žele da uđu iza scene da vide kako to izgleda", rekao je Stojković.

Banjalučko studentsko pozorište će na sceni u Gospodskoj ulici u 20.30 časova organizovati izvođenje scenskog kolaža "Ćeraćemo se još", u igri i režiji Dragoslava Medojevića.

U 20.44 časova u kafe baru "Žiža" ljubitelji filozofskog stendapa imati priliku da pogledaju predstavu Nevid Teatra "Pohvala ludosti" po tekstu Erazma Roterdamskog, u režiji i adaptaciji Gorana Damjanca.

Glavni partner i organizator manifestacije "Evropska noć teatra" za BiH je Bosansko narodno pozorište iz Zenice.

"Evropska noć teatra", koja se održava istovremeno u velikom broju gradova treće subote u novembru, je jednodnevni događaj posvećen scenskim i izvođačkim umjetnostima. Pozorište toga dana postaje glavno mjesto susreta, dijaloga, druženja i novih spoznaja, kako umjetnika i pozorišnih radnika, tako i publike.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop