• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jubilej Banjalučkog studentskog pozorišta

Autor SRNA

Svečanom akademijom u Koncertnoj dvorani Banskog dvora, večeras je u gradu na Vrbasu obilježeno 40 godina od osnivanja Banjalučkog studentskog pozorišta.

Glumac i jedan od osnivača BSP-a Dragoslav Medojević rekao je da je Banjalučko studentsko pozorište za 40 godina postalo respektabilno, te da ima mjesto ne samo u ovdašnjoj kulturi, već i u okruženju.

"To je pozorište koje osvaja nagrade na međunarodnim festivalima i koje organizuje svjetski festival "Kestenburg". Jednom riječju, svjetsko pozorište", rekao je Medojević novinarima.

On je dodao da su glumci BSP-a rasuti po cijelom svijetu, od Novog Zelanda i Kanade, do Norveške i Južne Afrike.

Srpski režiser, glumac i scenarista Nikola Pejaković rekao je da BSP obilježava značajan jubilej, koji se poklopio sa renoviranjem prostora ovog pozorišta u Gospodskoj ulici ("Podrum scena").

On je izrazio zadovoljstvo organizacijom večerašnje akademije, kao i time što je svečanosti prisustvovao i glumac Josip Pejaković.

Čestitke BSP-u povodom 40 godina od osnivanja uputili su glumci Branislav Lečić i Irfan Mensur.

Jubileju su prisustvovali predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, brojni ministri u Vladi Srpske, čelni ljudi Banjaluke, mnoge istaknute ličnosti iz diplomatskog, kulturnog, javnog i društvenog života Banjaluke.

Banjalučko studentsko pozorište osnovano je 1977. godine na Elektrotehničkom fakultetu u Banjaluci, gdje je u učionici broj 14 bila održana prva proba sa studentima.

Iz BSP-a je ranije najavljeno da će 19. februara, na dan osnivanja pozorišta, u prostorijama te kulturne ustanove biti organizovano rođendansko slavlje.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop