• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poljska dječija predstava najbolja u Banjaluci

Autor SRNA

Predstava "Kresivo" teatra "Lalka" iz Varšave dobitnik je Gran prija za najbolju predstavu u cjelini na 16. Međunarodnom festivalu pozorišta za djecu "Banjaluka 2017", na kome je nastupilo 12 teatara iz deset zemalja.

 Poljska dječija predstava najbolja u Banjaluci Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Nagrada za najbolju režiju pripala je Kati Čato za predstavu "Palko" Lutkarskog pozorišta iz poljskog grada Bjalistoka, dok je nagrada za najbolju scenografiju pripala Barbari Stupici za predstavu "Pipi duga čarapa" Gradskog pozorišta lutaka iz Rijeke.

Žiri u sastavu Nikolaj Naumov, predsjednik žirija, i članovi Miroslav Radonjić i Mladen Đukić odlučili su da ove godine dodijele i pet ravnopravnih kolektivnih nagrada.

Kolektivna glumačka nagrada dodijeljena je predstavi "Aska i vuk" u izvođenju Malog pozorišta "Duško Radović" iz Beograda, kolektivna nagrada za lutkarsku animaciju pripala je Lutkarskom pozorištu iz Bjalistoka za predstavu "Palko", a kolektivnu nagradu za lutkarsku animaciju žiri je dodijelio Pozorištu "Svjetla lutaka" iz turskog grada Luleburgaza za predstavu "Stijena".

Ravnopravne nagrade dodijeljene su i Angelini Rusejovoj za ulogu Mišice u predstavi "Palčica" Lutkarskog pozorišta "Georgi Mitev" iz Jambola u Bugarskoj i Joseu za ulogu u predstavi "Kakčeve dogodovštine" Mini teatra iz LJubljane.

Direktor Dječijeg pozorišta Republike Srpske Predrag Bjelošević, koji je i direktor festivala, rekao je večeras Srni da su predstave odigrane na najboljem nivou, a da je najmlađa publika "otišla zadovoljna kućama".

"Bili smo u prilici da vidimo različite pristupe lutkarskog izraza i pokazalo se da svaki narod ima nešto posebno u svojoj kulturi, pa tako i u lutkarskoj umjetnosti", naveo je Bjelošević.

On je dodao da nije bilo primjedbi gostiju, koji su nastupali, iako je bilo veoma složenih predstava, koje su postavljane po 12 časova.

Bjelošević je podsjetio da se Dječije pozorište Srpske ne takmiči na ovom festivalu, već je u ulozi domaćina.

Na ovogodišnjem festivalu, koji se održavao od 14. oktobra do večeras u Dječijem pozorištu Republike Srpske u Banjaluci odigrano je 12 predstava iz deset zemalja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop