• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Besplatne predstave za banjalučke mališane!

Autori mondo.ba Autori Siniša Stanić

U okviru manifestacije "Mjesec dana pozorišta za djecu – Kulturica 2018" u maju mjesecu biće održane četiri besplatne dječije predstave – tri u Gradskom pozorištu Jazavac u Banjaluci i jedna u društvenom domu u Dragočaju.

 Kulturica 2018: Besplatne predstave za banjalučke mališane! Izvor: Siniša Stanić/MONDO

Glumci JUHU scene Gradskog pozorišta Jazavac izvešće predstave “Kako su postale ružne riječi”, “Vitez iz Vilsonove” i “Put po svijetu po trotinetu”.

Glavni sponzor “Kulturice 2018” je kompanija m:tel, a događaj će se održati uz podršku EXIT centra i Grada Banjaluka.

Načelnica Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Grada Banjaluka Natalija Trivić, najavljujući danas ovu manifestaciju na konferenciji za novinare u Jazavcu, rekla je da je namjera Gradske uprave Banjaluke da kulturu približi djeci, jer je uočeno da u Gradu na Vrbasu nema baš punu kulturnih sadržaja za najmlađe.

“Zbog toga smo odlučili da od ove godine intenzivnije radimo na programima za djecu - od likovnog, muzičkog, do pozorišnog stvaralaštva. Za omladinu i stariju populaciju u gradu ima sadržaja, ali smatramo da djeci treba dati vjetar u leđa, kako bi na pravi način krenuli da stiču spoznaje o pozorištu i kulturi.

Projekat Kulturica 2018 je upravo realizacija takve jedne ideje. Naročito je važno što će jedna predstava za najmlađe po prvi put biti izvedena u Dragočaju, pošto želimo da uradimo decentralizaciju kulture i na neki način učinimo je dostupnom svoj djeci.”

Izvor: Siniša Stanić/MONDO

Jelena Maksimović, predstavnik kompanije m:tel, generalnog sponzora “Kulturice 2018” kaže da ova kompanija podržava mnogo kulturnih i društveno odgovornih aktivnosti tokom cijele godine, a jedna od takvih aktivnosti je i Kulturica.

“Volimo da podržavamo kulturu, a posebno kulturu koja je namijenjena najmlađima. Srećni smo što ste počeli da radite i želimo da nas i sljedeće godine ovdje ugostite na drugoj Kulturici, rekla je Jelena Maksimović.

Predstavnik EXIT Centra Željka Gajić kaže da joj je zaista drago što je došlo do realizacije ove ideje, a najviše zbog djece Banjaluke i njene okoline jer će biti u prilici da pogledaju četiri sjajne predstave.

“Na ovim predstavama imaćemo i djecu koja će po prvi put da dođu u pozorište, a nadam se da će im zaživjeti ta navika i da će i kasnije nastaviti da dolaze na predstave. Osim sjajnih predstava, organizatori su pripremili i revijalni dio – sat vremena prije početka predstava biće organizovane radionice, igraonice i prezentacije edukativno-zabavnog karaktera, tako da će svi mališani pred početak predstava moći da se zabave, zajedno sa svojim roditeljima”, kaže Željka Gajić.

Predstavnik Gradskog pozorišta Jazavac Dragana Marić kaže da je glumcima Jazavca čast što su dio ovog projekta.

“Naše pozorište ima JUHU scenu, a ovo je odlična prilika da je što više oživimo. Ulaz na sve predstave je besplatan, tako da sva djeca i roditelji koji žele u maju mogu da dođu u Jazavac i vide kakve predstave radimo, a mi smo sigurni da će biti oduševljeni”, kaže Dragana Marić..

Termini predstava:

3. maj - početak revijalnog dijela u 17 časova, a početak predstave u 18 časova (GP Jazavac)
13. maj ‐ početak revijalnog dijela u 11h, a početak predstave u 12 časova (Dom Kulture Dragočaj)
17. maj ‐ početak revijalnog dijela u 17h, a početak predstave u 18 časova (GP Jazavac)
24. maj ‐ početak revijalnog dijela u 17h, a početak predstave u 18 časova (GP Jazavac)

Rezervacije putem facebook stranice Gradskog pozorišta Jazavac, putem telefona 051 462 887, putem email adrese [email protected] ili putem aplikacije BL TEATAR.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop