• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Mali kompozitor" večeras u Banskom dvoru

Autor mondo.ba

Festival dječijeg muzičkog stvaralaštva „Mali kompozitor – Banjaluka 2018“, 12. po redu, biće održan danas u Koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor.

 "Mali kompozitor" večeras u Banskom dvoru Izvor: Mondo/Ž. Svitlica
Izvor: Mondo/Ž. Svitlica

Manifestacija, koja je i najznačajniji projekat Udruženja „Art Puls“, počinje u 17.30 časova. „Mali kompozitor“ je jedinstvene koncepcije i jedini ove vrste u Republici Srpskoj i cijeloj BiH.

Kao jedinstvena kulturno – obrazovna manifestacija, koja je posebno  značajna sa aspekta vaninstitucionalnog obrazovanja djece i omladine, ovaj festival već godinama, prema riječima Mladena Matovića, direktora festivala, omogućava aktivno učešće djece u svakoj njegovoj sferi.

"Djeca su kompozitori, tekstopisci, izvođači, voditelji i jedini žiri na festivalu. „Mali kompozitor“ je jedan od rijetkih festivala sa uporištem u zvaničnom Nastavnom planu i programu za osnovnu školu, te jedini festival koji se u potpunosti realizuje pod okriljem struke. I ove godine je u realizaciju festivala uključeno više od 40 muzičkih pedagoga (univerzitetskih profesora, profesora srednjih i osnovnih muzičkih škola i veliki broj nastavnika Muzičke kulture), što mu daje specifičan dignitet i poseban pedagoško – edukativni karakter", kaže Matović.

U proteklih 12 godina, festival „Mali kompozitor“ je, dodaje on, prepoznao više od 200 talentovane djece iz čitave BiH „omogućivši punu afirmaciju njihovih muzičkih i literarnih kreacija, te rad sa najboljim muzičkim pedagozima regiona.“

„Mali kompozitor“ se već  godinama bavi i specifičnim oblicima inkluzije djece i njihovih porodica, te sa ponosom ističemo da je UNICEF i ove godine partner našeg festivala. Tema ovogodišnjeg obilježavanja Međunarodnog dana djeteta je „Srećno djetinjstvo“ kao multidimenzionalni koncept koji obuhvata različite aspekte dječijeg blagostanja tokom svih razdoblja dječijeg života – od rođenja do adolescencije. Direkcija festivala „Mali kompozitor“ se aktivno uključila u ovogodišnje tematsko obilježavanje Dana djeteta kroz aktivnost „Plava galerija srećnog djetinjstva“  koja podrazumijeva izložbu predmeta – suvenira koji pojedince podsjećaju na srećno djetinjstvo. Ponosni smo što smo svi zajedno dio velikog UNICEF-ovog tima koji radi na poboljšanju položaja djece, rekao je Matović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop