• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ježeva kućica" na Festivalu u Subotici

Autor mondo.ba

Ansambl Dječijeg pozorišta RS otputovao je danas u Suboticu gdje će u okviru 26. izdanja Festivala pozorišta za djecu izvesti svoju lutkarsku, muzičku predstavu "Ježeva kućica" u režiji Slobodana Perišića.

 "Ježeva kućica" na Festivalu u Subotici Izvor: MONDO
...
Izvor: MONDO

Predstava je u cjelosti produkt domaćih umjetnika jer pored autora, Branka Ćopića, dramatizaciju zajedno sa rediteljem potpisuju i studenti Akademije umjetnosti Svjetlana Đurić, Ognjen Bogdanović i Darko Grbić, scenografiju Marko Bilbija i Monika Ponjavić, a kostime Jelena Savić, kostimograf Dječijeg pozorišta RS.

Autori songova su Boris Šavija i Berislav Blagojević. Maske su, takođe, rađene u radionici Dječijeg pozorišta RS, a djelo su Berine Šuščević i Vaska Jordanova. U predstavi igraju glumci Dječijeg pozorišta RS: Ana Anđelić, Đurđa Vukašinović Babić, Božana Bijelić i Aleksandar Blanić, kao i gosti Darko Stojić i glumac Narodnog pozorišta RS, Boris Šavija, kojem je ovo i prva predstava za djecu u karijeri. Šavija je autor i muzike, koju na sceni uživo izvode glumci.

U okviru takmičarskog programa 26. Međunarodnog festivala pozorišta za decu, koji se održava od 22. do 27. septembra u Subotici, našlo se 14 predstava iz cijelog svijeta po izboru prof. dr Zorana Đerića, selektora Festivala.

Najmlađa pulika imaće priliku da uživa u pozorišnim produkcijama iz Kine, Rusije, Koreje, Poljske, Italije, Njemačke, Mađarske, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Belgije i Crne Gore.

Predstava "Ježeva kućica" Dječijeg pozorišta Republike Srpske na programu je u četvrtak, 26. septembra u 12 časova na Sceni "Jadran" Narodnog pozorišta u Subotici.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop