• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Povodom Dana grada: "Portal" sa preko 300 članaka o staroj Banjaluci!

Autor mondo.ba

Povodom 22. aprila, Dana grada Banjaluke, JU Narodna i univerzitetska biblioteka RS izdvojila je digitalizovanu građu o staroj Banjaluci, sastavljenu od preko 300 članaka iz stare štampe!

 Povodom Dana grada: "Portal" sa preko 300 članaka o staroj Banjaluci! Izvor: Screenshot

Povodom 22. aprila, Dana grada Banjaluke, Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske je u saradnji sa Univerzitetskom bibliotekom "Svetozar Marković" iz Beograda izdvojila digitalizovanu građu o staroj Banjaluci.

Objedinjeni na jednom mjestu, članci iz brojnih novina dočaraće čitaocima kako se živjelo u gradu na Vrbasu i kako se on razvijao. Pred čitaocima je više od 300 članaka podijeljenih u deset kategorija koji predstavljaju autentično svjedočanstvo o duhu epohe.

Članci su složeni hronološki i premda je najstariji tekst iz 1887. godine, oni uglavnom obuhvataju prvu polovinu prošlog vijeka, a naročito zlatno doba Banjaluke dok je grad bio centar Vrbaske banovine.

Na ovaj način NUB Republike Srpske čestita Dan grada gradonačelniku i građanima Banjaluke, ali i ukazuje na značaj koji digitalizacija ima kako za zaštitu i širu dostupnost bibliotečke građe, tako i za afirmisanje zavičajnih tema, navode iz NUB RS.

Člancima možete da pristupite OVDJE...

Portal Mondo.ba se u svojoj rubrici "Iz naftalina", takođe bavio člancima o staroj Banjaluci, a neke od njih pročitajte ovdje:

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop