• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koncert kamernog dua Gentlemen u srijedu u Banskom dvoru

Autor mondo.ba

U Koncertnoj dvorani Banskog dvora u srijedu 29. jula 2020. godine u 21 čas održaće koncert Gentlemen kamerni duo – Boris Dukić (klarinet i saksofon) i Zlatan Mirić (klavir).

 Koncert kamernog dua Gentlemen u srijedu u Banskom dvoru Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Zbog trenutne epidemiološke situacije broj mjesta u publici za svaki programski sadržaj je ograničen na 50 posjetilaca. Obavezno je nošenje zaštitne maske i dezinfekcija ruku na ulazu.

Boris Dukić rođen je u Pijedoru gdje završava Osnovnu školu i stiče osnovno muzičko obrazovanje. Muzičku srednju vojnu školu pohađa u Sarajevu u klasi profesora Stanislava Selaka, a završava u Novom Sadu u klasi profesora Josipa Gašparevića (1989 - 1993. godine). Diplomu stiče na Akademiji umetnosti u Banjaluci u klasi profesora Nikole Srdića, te kod istog profesora nastavlja i postdiplomske studije i stiče zvanje magistra. Od 2004. godine obavlja i dužnost šefa duvačkog odseka. Nagrađen je Zlatnom plaketom Univerziteta u Banjaluci za postignuti uspjeh na osnovnim studijima.

Zlatan Mirić je rođen u Banjaluci gdje je stekao niže i srednje muzičko obrazovanje u Muzičkoj školi “Vlado Milošević”. Klavir je diplomirao u Banjaluci 2013. u klasi prof. Vladimira Cvijića i nastavlja master studije kamerne muzike u klasi prof. Timee Hotić. Tokom studiranja bavio se aranžiranjem kompozicija za tamburaški orkestar .

Od 2015. godine nalazi se na mjestu dirigenta i umjetničkog rukovodioca Gradskog tamburaškkog orkestra. Godine 2017. osniva gradski hor "Jazavac" u okviru istoimenog pozorišta. Za pozorište “Jazavac” piše muziku za nekoliko predstava. Uradio je preko 200 aranžmana i 10 kompozicija za orkestar. Grad Banjaluka uručio mu je nagradu mladih za veliki doprinos kulturi 2018. godine.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop