• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Značajna imena umjetničke muzike na 3. Jesenjoj sonati

Autor mondo.ba

Od 7. do 11. oktobra u Banskom dvoru u Banjaluci održaće se 3. Internacionalni muzički festival "Jesenja sonata" koji će ugostiti značajna imena umjetničke muzike današnjice.

 Značajna imena umjetničke muzike na 3. Jesenjoj sonati Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Imajući u vidu činjenicu da je i pored liberalizacije mjera u smislu dozvoljenog broja posjetilaca u ustanovama kulture taj broj i dalje znatno manji u odnosu na kapacitet, Banski dvor se potrudio da za sve one koji ne uspiju doći do festivalske ulaznice obezbijedi "live stream" tj. direktan prenos svake festivalske večeri na zvaničnom YouTube kanalu Banskog dvora.

"Kroz svoje treće festivalsko izdanje 'Jesenja sonata' je već postala tradicionalna i prepoznatljiva kulturna manifestacija koja će, uvjereni smo u budućnosti još snažnije stimulisati muzički i kulturni razvoj grada i Republike Srpske, te na radost publike, svake godine polovinom oktobra u Banskom dvoru okupljati najznačajnija imena domaće, regionalne i svjetske muzičke scene", rekao je direktor Banskog dvora Mladen Matović.

Festival će se održati u periodu od 7. do 11. oktobra i obuhvatiće pet cjelovečernjih koncerata etabliranih muzičkih umjetnika u velikoj Koncertnoj dvorani Banskog dvora. Svi koncerti će počinjati u 20 časova, a broj mjesta u publici ograničen je na 106 posjetilaca.

Kao i na svim proteklim događajima u Banskom dvoru tokom svake festivalske večeri obavezno je nošenje zaštitne maske i dezinfekcija ruku na ulazu.

Ulaznice za sve festivalske večeri u prodaji su na biletarnici Banskog dvora, a moći će se kupiti svakim danom, osim nedjeljom od 10 do 18 časova.

Program:

7. oktobar - kamerni orkestar "Kamerata akademika"
8. oktobar - "Trio aura"
9. oktobar - "Papandopulo kvartet"
10.oktobar - Ivan Otašević i Natalija Mladenović (violina i klavir)
11. oktobar - "Ansambl renesans"

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop