• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija ne ide na Eurosong 2014.

Srbija neće poslati predstavnika na izbor za Pjesmu Evrovizije zbog nedostatka novca za troškove neophodne za učešće.

 Srbija ne ide na Eurosong 2014. Izvor: MONDO

"Srbija neće imati predstavnika na Pjesmi Evrovizije 2014. godine u Kopenhagenu, odlučio je Kolegijum Radio-televizije Srbije. Odluka donijeta zbog finansijskih razloga", saopštio je Kolegijum RTS.

Kontinuitet učešća Srbije na Eurosongu prekinut je iz finansijskih razloga, odnosno troškova neophodnih za učešće i organizaciju odlaska delegacije na Pjesmu Evrovizije.

Prema rezultatima ankete, koju je MONDO sproveo prije nekoliko mjeseci, većina čitalaca je smatrala da Srbija ne treba da ide na ovo muzičko takmičenje. Kao glavni razlog, čitaoci su naveli da "nema para za bacanje", jer pripreme za izbor predstavnika, spotovi i put kompletne delegacija koštaju.

Kao samostalna država Srbija je učestvovala na ovom prestižnom takmičenju od 2007. godine i postigla niz dobrih plasmana, a 2008. godine kao domaćin Eurosonga Radio-televizija Srbije je postavila nove standarde u organizacionom i tehničkom smislu koji i danas služe za primjer evrovizijskoj zajednici.

Podsjećamo da su iz istih ili sličnih razloga posljednjih godina, uključujući i ovu, od učešća na Pjesmi Evrovizije odustali i mnogi drugi Javni medijski servisi.

Kako navodi RTS, nacionalni servis će procijeniti mogućnost učestvovanja na Pjesmi Evrovizije narednih godina, čim se uspostavi stabilno i dovoljno finansiranje iz budžetskih sredstava.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop