• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema zabune: Instagram vraća hronološki redosljed postova

Autor Milan Živanović

Fotografije se trenutno rjeđaju prema onome što neki korisnik najčešće gleda, pa algoritam na osnovu tih interesovanja pravi redosljed koji ponekad nema smisla.

 Instagram vraća hronološki redosljed postova Izvor: Smart Life/Unsplash

Oni koji žele da vide baš svaki post na platformi Instagram često ostaju uskraćeni za sadržaje omiljenih kreatora.

To bi uskoro trebalo da se promijeni, budući da se već radi na verziji feed-a koja će postove prikazivati hronološkim redom.

Možda će vas zanimati

Fotografije se trenutno ređaju prema onome što neki korisnik najčešće gleda, pa algoritam na osnovu tih interesovanja pravi redosljed koji ponekad nema smisla.

Način prikazivanja se promijenio još 2016. godine, a odmah je izazvao nezadovoljstvo kod onih koji žele jasan, hronološki redosljed.

Instagram trenutno koristi AI sistem koji je zadužen za ono što se smatra „personalizovanim feed-om“, ali je metoda do danas ostala nepopularna kod velikog broja korisnika. Dešava se da se u vrhu često nalaze sadržaji istih kreatora, koje korisnik lajkuje i tako ulazi u začarani krug. Hronološki feed bi taj problem mogao da riješi, budući da bi osnovni parametar za prikazivanje bio vrijeme kada je post objavljen.

Direktor Instagram odeljka, Adam Mosseri, se 9. decembra pojavio pred američkim Kongresom, pa je između ostalog govorio i o promjenama koje očekuju korisnike. Pored promena u feed-u, raspravljalo se i o bezbjednosti dece na ovoj društvenoj mreži. Moseri je predložio osnivanje komisije koja bi se bavila bezbjednošću najmlađih, te određivala kako bi trebalo upravljati njihovim podacima.

Komisija bi odlučivala na osnovu informacija koje bi pružali roditelji, regulatori, ali i ostali članovi društva, a krajnji cilj bi bio kreiranje seta pravila koje bi socijalne platforme bile u obavezi da poštuju. Senatori nisu bili zadovoljni tom idejom, budući da veruju da bi sigurnošću djece trebalo da se pozabave eksperti, a ne obični građani.

Instagram feed
Izvor: Smart Life/@Reuters

Instagram je nedavno predstavio funkciju Take a Break, koja bi trebalo da ograniči vrijeme koje se provodi na mreži. U pripremi je još roditeljskih alata, ali senatori tvrde da to nije dovoljno, jer društvene mreže već stvaraju zavisnost kod najmlađih.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS