• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Monitor za instagram: Koliko smo zaista zavisni od društvenih mreža 

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Programeri često koriste uspravno postavljene monitore za jednostavniji pregled koda na kojem rade, ali izgleda da je došlo vrijeme da kupujemo posebne monitore za društvene mreže.

 Monitor za instagram: Koliko smo zaista zavisni od društvenih mreža  Izvor: SmartLife / Nojima

Monitori su u posljednjih desetak godina prolazili kroz razne faze dizajna i dimenzija. Od 4:3 odnosa stranica stigli smo do ultra-širokih 32:9, dok su naši telefoni postali visoki - prilagođeni vertikalnom skrolovanju jednom rukom. Osim jednostavnijeg korišćenja jednom rukom uspravni monitori su idealni za društvene mreže koje su pravljene sa beskonačnim skrolom, kao što su Instagram, Twitter, Facebook i druge.

Možda će vas zanimati

Umjesto da sve ove mreže, ali i aplikacije za dopisivanje pratite preko svog telefona, kompanija Elsonic predstavila je uspravni uski monitor dijagonale 8,8 inča i odnosom stranica 7:32. Model kriptilčnog naziva EK-MD088 zamišljen je kao drugi monitor koji možete smjestiti pored vašeg PC-ja ili laptopa i koristiti ga za društvene mreže i aplikacije za dopisivanje.

Dobre specifikacije

Rezolucija monitora je 420x1920 piksela, što znači da imate dovoljno mesta i za pregled dugačkih dokumenata, članaka, pa i excel tabela. Monitor za povezivanje koristi mini HDMI, a za napajanje USB C port. Billo bi bolje da koristi pomenuti USB C i za prenos slike, ali to nije slučaj. Zbog svojih dimenzija, primarna svrha je korišćenje kao sekundarni monitor, a po potrebi ga možete okrenuti i u horizontalni položaj.

Ne zauzima mnogo prostora

Jedna od najboljih karakteristika monitora je što zauzima veoma malo prostora na radnoj površini, jer je visok, pa baza zahtijeva svega 78x21 mm površine, a težina je slična prosječnom pametnom telefonu sa svega 198 grama. S obzirom na dimenzije ekrana, rezolucija je prilično visoka, pa je gustina piksela 223 ppi, što je mnogo bolje od one na prosječnim ekranima laptopova. Osvježavanje od 60 Hz i svjetlina od 300 nita su standardne karakteristike za monitore, a ne desnom boku se nalaze dva tastera za regulaciju jačine pozadinskog osvjetljenja u šest koraka.

Evolucija monitora za računare
Izvor: YouTube / Evolution Of

Samo za poručivanje

Monitor se trenutno prodaje samo na japanskom sajtu Nojima po cijeni od 128 dolara, i dostupan je za pred-porudžbine, jer se očekuje da će stići tek početkom februara 2022. godine. Nama je bio posebno zanimljiv kao koncept koji pokazuje u kojim sve smjerovima razmišljaju prodavci dodatne opreme, kao i da konačno shvatimo koliko zaista ne možemo bez društvenih mreža i aplikacija za dopisivanje.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS