• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čelik ogorčen na FS BiH i priprema tužbu: Nisu plaćali ni vodu ni struju na "Bilinom polju", preduzećemo pravne mjere!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Fudbalski klub Čelik razočaran je načinom na koji FS BiH koristi zenički stadion "Bilino polje" za koji nisu plaćene ni režije za struju i vodu, pa će preduzeti pravne mjere da zaštiti svoje interese.

 Čelik ljut na FS BiH: Nisu plaćali ni vodu ni struju na "Bilinom polju", preduzećemo pravne mjere! Izvor: MONDO/Samir Cacan

Nove varnice na relaciji Čelik - Fudbalski savez BiH!

Zeničani su se na klupskom sajtu oglasili saopštenjem koje prenosimo u cjelosti.

Možda će vas zanimati

"'Bilino polje' je licencirani stadion u skladu sa UEFA standardima i zahtjevima za odigravanje međunarodnih fudbalskih utakmica i vječni dom Čelika.

S obzirom na činjenicu da naš klub nastupa na najboljem i najmodrenijem stadionu u Bosni i Hercegovini, Čelik se o stadionu brine kao dobri domaćin. Do sada je klub, zajedno sa svojim rukovodstvom uvijek izlazio u susret FS BiH i našoj reprezentaciji, te stadion uredan, čist i ispravan predavali na korištenje Savezu.

Nakon utakmice Lige nacija između BiH i Holandije, odigrane 11.10.2020.godine i odluke FS BiH da se utakmica reprezentacije više neće igrati na stadionu 'Bilino polje', čak ni mjesec dana poslije, Savez nije preduzeo nikakve aktivnosti da stadion vrati u stanje u kakvom je bio prije odigravanja utakmice. Zbog toga je rukovodstvo kluba uputilo dopis FS BiH i zatražilo vraćanje stadiona u stanje u kojem je predan.

Nekoliko dana poslije, brending sa stadiona je uklonjen, a stadion ostavljen u katastrofalnom stanju. Smatramo da ovakav način ophođenja prema imovini našeg kluba ne priliči krovnoj kući bh. fudbala, posebno zato što je Čelik izmještao radne zadatke, treninge i utakmice kako bi pomogao reprezentaciji.

Podsjećamo javnost, da je FS BiH besplatno koristio stadion, a to pravo stekao je potpisom ugovora sa gradom Zenicom. U skladu sa tim ugovorom, FS BiH ima obavezu plaćanja režijskih troškova (struja, voda, korištenje reflektora..) u mjesecima kada bilo koja bh. selekcija koristi stadion 'Bilino polje'.Od 2016. godine kada je potpisan ugovor, FS BiH nije izvršavao svoju obavezu plaćanja troškova korištenja vode, što je direktno dovelo do povećanja duga koje Čelik ima prema J.P. Vodovod i Kanalizacija d.o.o. Zenica.

Takođe, Savez nije izvršio svoju obavezu plaćanja električne energije za mjesec septembar i oktobar 2020.godine.

Zenički Čelik preduzeće sve pravno dozvoljene radnje, kako bi svoj dom sačuvao od ovakvih načina uništavanja i naš hram sačuvao za buduće generacije", navedeno je u saopštenju zeničkog kluba.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC