• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan mora da bude "Parni valjak", nedostaju golovi: Stanojevićev tim samo 5 puta dao više od jednog gola

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Sedam primljenih golova na tih 12 mečeva uopšte nije loše i Stanojević jeste konsolidovao odbranu - ali sva rešenja treba tražiti u ofanzivi.

 partizan-nedostaju-golovi-aleksandar-stanojevic-napad-problem-superliga-proleter-statistika Izvor: MN PRESS

Partizan se posle dvonedeljne pauze vratio na domaće terene i odmah je uradio ključnu stvar - upisao je treću uzastopnu pobedu za povratak na drugo mesto Superlige.

Pobeda protiv Proletera uopšte nije bila lepa, minuti su nedostajali da pobede uopšte i ne bude, ali i takvi trijumfi su važni. Naročito crno-belima koji moraju da uđu u seriju pobeda. Ipak, ne može se ne primetiti nedostatak golova u igri "parnog valjka".

Možda će vas zanimati

Tim Aleksandra Stanojevića je po drugi put od njegovog povratka u Humsku uspeo da upiše tri uzastopne pobede. Prvi put je to učinio u prva tri meča - protiv Rada, Sfintula (u 120 minuta) i Zlatibora.

Posle tog uspešnog starta, crno-belima su usledile samo dve pobede u narednih šest utakmica (oba puta protiv Bačke), da bi se posle poraza od Radničkog u Nišu stvari ponovo "resetovale".

Ali to je samo u rezultatskom smislu. U igračkom problemi i dalje postoje.

Partizan mora da više bude "parni valjak"

Taj nadimak je neretko pokazatelj kako trenutno igra Partizan. Kada crno-beli pobeđuju, ali ne baš ubedljivo ili sigurno, i "parni valjak" se ređe koristi. Stanojevićevom timu je potrebno da postanu tim koji će moći skoro svakom timu u ligi da postigne tri ili četiri pogotka, da se ne ređaju samo pokušaji sa distance, već da ofanzivna igra bude čvrsto konstruisana - plod timske igre, ne samo individualnih poteza.

Partizanu nedostaje bolja struktura u završnici napada, što se videlo i protiv Proletera. U prvom poluvremenu su za 45 minuta domaći šutnuli 11 puta, ali jedva da su jednom ozbiljnije ugrozili gol Novosađana. Primetio je to i sam Stanojević.

"Nisam zadovoljan jer kao Partizan moramo stalno da stvarano šanse. Nismo bili konstantno opasni, ali oni su kvalitetni i sa razlogom su tu gde jesu. Nisu ni oni lako gubili utakmice, a mi u tom napadačkom segmentu moramo da budemo još opasniji", rekao je Stanojević posle pobede protiv Proletera.

Sedam puta "do 1 gol", pet puta "dva plus"

Stanojević je od povratka u klub vodio crno-bele na 12 utakmica u svim takmičenjima. Za to vreme su postigli 17 golova, a treba imati u vidu da je Partizan odigrao i sat vremena fudbala više nego što bi inače bio slučaj, zbog onih produžetaka protiv Sfintula i Šarlroa.

U proseku je to 1.34 golova na 90 minuta fudbala. To nije dovoljno dobro za Partizan.

Partizan je na sedam utakmica od pomenutih 12 mečeva postigao ili jedan gol ili nijedan. Istina samo jednom se desilo da uopšte ne zatresu mrežu (poraz u Nišu), dok su jedino na Stanojevićevom "drugom debiju" postigli više od dva pogotka - 3:0 protiv Rada. Po dva gola su postizali protiv Bačke (dva puta) i protiv Mačve i Spartaka. I to je to.

Sedam primljenih golova na tih 12 mečeva uopšte nije loše i Stanojević jeste konsolidovao odbranu. Manji padovi koncentracije se ponekad dese, kao kada je Proleter pogodio prečku u finišu meča dok je rezultat i dalje bio 0:0.

Ali sva rešenja treba tražiti u ofanzivi. Kada bi Partizan podigao prosek postignutih golova ni poneki primljen gol ne bi odmah vodio u probleme kakve smo ranijih meseci umeli da vidimo.

Partizan nema sređenu napadačku strukturu posle burnog prelaznog roka i to se vidi. Vreme će Stanojeviću biti potrebno da sve "posloži", verovatno i zimski prelazni rok, ali Partizan mora što pre da ponovo bude "parni valjak".

Onda će i serije pobeda biti znatno duže.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC