• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sunovrat najvećeg albanskog talenta: Ferguson se "otimao" sa Sitijem oko njega, a sada je jedva drugoligaš!

Autor Dragan Šutvić

Bio je i svjetski prvak, naravno ne sa Albanijom.

 Sunovrat najvećeg albanskog talenta: Ferguson se "otimao" sa Sitijem oko njega, a sada je jedva drugoligaš! Izvor: Youtube/Luis Nani

Ako vam neko pomene ime Frederik Štjefan Veseli vjerovatno nećete znati ko je taj čovjek. 

Ali ne tako davno Mančester siti i Mančester junajted su "zaratili" oko njegovog potpisa, a ser Aleks Ferguson je lično morao da interveniše kako bi ovaj defanzivac potpisao za "crvene đavole" kao velika nada engleskog velikana.

Možda će vas zanimati

Albanac rođen u Švajcarskoj nastupao je za omladinske selekcije zemlje rođenja, a sa Švajcarcima je bio prvak svijeta u uzrastu do 17 godina. 

Iz Lozane je 2008. godine otišao u akademiju Mančester sitija, ali je onda Aleks Ferguson riješio da ga dovede. Imao je tek 19 godina i na nagovor Fergusona je potpisao. Došao je na "Old Traford", ali se tamo nije proslavio. 

Kapiten U17 reprezentacije Švajcarske koja je 2009. godine postala prvak svijeta već 2013. godine otišao je u Ipsvič, mada ni tamo nije išlo po planu. Uslijedile su epizode u Bariju i Port Vejlu prije povratka u Švajcarsku gdje je potpisao za Lugano.

Jednu sezonu proveo je u Empoliju, a sada je član Salernitane, koja se tek ove sezone vratila u Seriju B. Za osam godina prošao je put od svjetskog prvaka oko koga se "svađaju" gigatni evropskog fudbala do druge lige, i čak zbog toga može da bude srećan.

U Engleskoj je nastupao za timove koji su daleko od drugog ranga takmičenja, a u međuvremenu su mu se zatvorila i vrata nacionalnog tima Švajcarske, pa je počeo da igra za Albaniju.

(MONDO) 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC