• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dejan Savićević pričao o magli, Zvezdi i magli: "Genije" otkrio kako je veliki Šeki stao između njega i Piksija!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Dejan Savićević se opet prisetio tog čuvenog meča sa Milanom.

 Dejan Savićević pričao o magli, Zvezdi i magli Crvena zvezda Milan Izvor: TV Arenasport/Printscreen

Crvena zvezda će se opet sastati sa Milanom, sada u nokaut fazi Lige Evrope. 

Svi znamo za prvi susret ovih timova, a sada se tog momenta u emisiji "Teme do Arene" prisetio i Dejan Savićević, čovek koji spaja ova dva velikana evropskog fudbala. 

Možda će vas zanimati

"Dupli revanš, igrali smo dve utakmice. Prva utakmica, bili smo ravnopravan protivnik. Otišlo se na poluvreme 0:0, ali već pri izlasku sa terena video sam da magla počinje da se pojavljuje. Kada smo se vratili sa poluvremena ja sam znao da se utakmica ne može završiti. U tih 15-ak minuta drugog poluvremena dao sam taj gol, oni su dobili taj crveni karton i verovatno bismo dobili", prisetio se Savićević.

On smatra da crveno-beli tada nisu imali sreće. 

"Tada nije bio zgusnut raspored kao sada, pogledajte PSŽ-Bašakšehir, to je moralo da se odigra odmah. Crvena zvezda je odlučila da se igra sutra, Milan je bio mnogo bolje fizički pripremljen. Imali smo i sreće kada je ona lopta prešla gol liniju... Imali smo 1:1, imali smo penale, ali nismo imali sreće na penalima", dodao je "Genije". 

Kada je došao u Crvenu zvezdu "desetka" je bio čovek koji se sada pominje kao mogući selektor Srbije - Dragan Stojković Piksi. Iako često zna da se desi da se takva dva fudbalska uma i ne slažu najbolje, između njih se postavila još jedna legenda Zvezde. 

"Slagali smo se dobro i dan-danas smo dobri prijatelji. Šeki je tu odigrao dobru ulogu, on je rekao vas dvojica ćete da budete zajedno u sobi, cimeri. To je bila pametna odluka i tu je Šeki bio između nas i pričao sa obojicom. Nikada nisam imao da sam ljubomoran prema Piksiju. On je bio broj 10, bio je pravi igrač, ekstra igrač, došao je ranije, posle sam ja uzeo broj 10. Shvatio sam tu hijerarhiju. Kada je Bađo došao on je uzeo broj 18, jer je i on to poštovao. Mislim da je ružno uzeti nekome broj", smatra Savićević. 

Tada je meč došao do penala, a na kraju su Mrkela i Savićević promašili. Ipak, ne smatra da bi i on pogodio da sadašnji sportski direktor Zvezde nije bio neprecizan. 

"Ne mora da znači. Ja sam tu utakmicu odigrao, ali sam kod izvođenja penala, to mi se desilo još jednom, stopala su mi bila promrzla. Kada sam šutirao penal bilo mi je hladno i to ima dosta uticaja. I ja i on smo promašili, ali to se dešava, penali se promašuju. Ružna stvar penala je što se uvek sećaju promašaja. Veoma je nezahvalno šutirati penal, pogotovu ako ga promašite. Svi se sećaju i Peđine prečke",

Crvena zvezda je po mišljenju Savićevića mnogo naučila posle ispadanja od Kelna u Evropi.

"Za moju generaciju je bio taj Keln, to nam je uvek bilo u glavi. Pobedili smo 2:0 kod kuće, bilo je 0:0 na poluvremenu i onda smo se opustili. To nas je kasnije držalo, jer smo znali da smo izgubili dobijeni prolaz. To je bilo celokupno opuštanje, od rukovodstva, preko trenera do igrača. To nam je posle čak i kad smo dobili 3:0 Rendžers drhtali smo", dodao je on. 

Na kraju se prisetio i slavnih dana u Milanu.

"Drago mi je što sam ostavio trag u tako jednom velikom klubu. Prošlo je dosta dobrih igrača kroz Milan, sada su u krizi, ali to se dešava. Svi se sećaju tog meča sa Barselonom i pobedom 4:0. Nama nisu igrali Barezi i Kostakurta, očekivalo se da izgubimo, a mi smo ih nadigrali. Romario je imao jedan šut za 90 minuta.", zaključio je Savićević.  

(MONDO, TV Arenasport)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC