• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Veleža Feđa Dudić: Borac jeste oslabljen, ali svi nosioci igre će biti u sastavu Banjalučana

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"Oni su jako dobra ekipa puna dobrih individualaca koji mogu uvijek da riješe utakmicu", kaže strateg "rođenih" pred meč sa Borcem u mostarskim Vrapčićima.

 Feđa Dudić za MONDO o utakmici Velež - Borac Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Trener Veleža Feđa Dudić za naš portal najavio je sutrašnju utakmicu protiv Borca u 21. kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Crveno-plavi će u petak gostovati Veležu u jednom od derbija kola koji će umnogome odrediti evropski put Banjalučana ili mostarskih "rođenih".

Možda će vas zanimati

Klub sa Gradskog stadiona u Banjaluci otkako postoji zajedničko prvenstvo nije slavio u Vrapčićima, a samo tri puta je uspio da ostane neporažen na čak 11 utakmica.

Pored toga, trener Borca Marko Maksimović u Mostaru neće moći da računa na "pola tima", ali se nada da će upravo desetkovanost crveno-plavih biti impuls za dodatnu moticaciju njegovih igrača.

Ipak, prema mišljenju stratega "rođenih", Borac i bez povrijeđenih i kartoniranih igrača ima snažnu ekipu i pojedince koji u svakom trenutku mogu da prelome susret.

"Kroz medije i izjave trenera Borca vidimo da gosti ima kadrovskih problema, međutim sutra će na terenu biti Goran Zakarić, Stojan Vranješ, Almedin Ziljkic, Bojan Pavlović...A oni su ipak nosioci igre Banjalučana. Borac je jako dobra ekipa puna dobrih individualaca koji mogu uvijek da riješe utakmicu. Mi smo takođe dosta oslabljeni pogotovo u veznoj liniji gdje zbog kartona nemaju pravo nastupa Omar Pršes, Dino Hasanović, Melvin Osmić, a roviti su Samir Zeljković, Dario Fereira, Seid Behram...", rekao je Dudić.

Svjestan je Dudić naravno i podatka da Borac u Premijer ligi BiH nikad slavio u Mostaru.

"Tradicija jeste na nasoj strani i mi ćemo se potruditi sutra da se ona nastavi kada su u pitanju utakmice Veleža i Borca na našem stadionu".

U posljednjem međusobnom dvoboju, bilo je između Veleža i Borca i dosta "otrovnih strelica", posebno između bivšeg trenera Banjalučana Vlade Jagodića i Dudića, ali trener Veleža o Marku Maksimoviću ima lijepo mišljenje.

"Sa Markom se znam jako dugo, igrali smo zajedno za omladinske reprenzetacije Bosne i Hercegovine. Drago mi je da je dobio priliku i želim mu sreću u trenerskom poslu".

S obzirom da je razlika između četvrtoplasiraranog Borca i šestoplasiranog Veleža samo jedan bod, sutrašnji duel će biti jako važan i u trci za plasman u Evropu.

"Ulog u utakmici jeste veliki jer bodovi faktički vrijede duplo, ali ništa se neće odlučiti sutra jer poslije ostaje jos 12 kola do kraja i mnogo bodova u igri", zaključio je šef struke mostarskog tima.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC