• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šou! Ludnica pred stadionom, 10 godina su čekali ovo: Osvojiće titulu protiv najvećeg rivala! (VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nekadašnji kapiten Liverpula je, izgleda, na početku sjajne karijere.

 Glazgov Rendžers nadomak titule u Škotskoj Izvor: Youtube/Rangers Football Club (Official)/Twitter/The AwayDaysVids/printscreen

Titula će konačno biti Rendžersova.

Danas mogu da naprave veliki korak ka njoj, pobjedom na svom terenu protiv Sent Mirena, a ponovno stizanje do pehara navijači su lijepo proslavili na ulicama Glazgova. Što se njih tiče, trka je već gotova.

Možda će vas zanimati

Stiven Džerard je spasilac. Stigao je u klub, potpisao iskusne igrače iz Premijer lige ili doveo na pozajmicu mlade fudbalere iz najvećih engleskih klubova. Promijenio je sve, najviše je klimu koja je deset godina vladala u Škotskoj.

Ekipa Rendžersa će imati priliku da u narednom kolu, u ''Old Firmu'', jednom od najvećih gradskih derbija na svijetu, stigne do svoje prve titule nakon deset godina. Posljednjih devet trofeja je osvojio Seltik, koji je trenutno na 18 bodova zaostatka. Biće ta titula kruna Rendžersove sezone.

Tokom dosadašnjeg dijela su odigrali 31 prvenstveni meč i nijednom nisu poraženi. Remizirali su četiri puta, što znači da su od maksimalnog broja bodova izgubili samo osam i ovo je bez dileme jedna od najboljih sezona u istoriji škotskog fudbala.

U ovom trenutku za titulu su im potrebna četiri boda iz narednih sedam mečeva!

Paralelno sa domaćim uspjesima desili su se i dobri nastupi u Evropi, ali i problemi Seltika. Zeleno-bijeli su se mučili na terenu i van njega, mijenjali trenera, a uskoro će morati i fudbalsku filozofiju, jer više nisu jedini kandidat za titulu u ligi.

Prethodne sezone su bile previše mučne. Od kako je Rendžers osvojio titulu u sezoni 2010/11 klub je bankrotirao, preselio se u četvrti rang takmičenja, a onda u roku od četiri godine ponovo stigao do elite. Ova sezona im je peta u nizu u najvišem rangu, ali u prethodnim pokušajima nisu bili blizu titule.

Ne čudi da najvatrenije pristalice slave titulu i prije nego što je ona zvanično obezbijeđena.

Sistem takmičenja u Škotskoj ove sezone specifičan je i nije ni sličan ''normalnim'' okolnostima. U ligi se takmiči samo 12 ekipa, timovi su prvo odigrali 22 kola (svako sa svakim, kao domaćin i gost), a zatim je igran treći krug. Tu je igrao svako sa svakim, ali samo po jednom, za još 11 kola. Konačno, u posljednjoj fazi prvenstva, tabela se dijeli na polovine, gdje se igra još pet mečeva.

Na kraju, prvenstvo će biti završeno poslije 38 odigranih kola, ali šampion će se znati i nekoliko rundi ranije.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC