• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Britanci odmah o rasizmu, Česi im zapušili usta: Tukli ste nas bez presedana, napali pesnicama i sad odvratne optužbe

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Cinici će reći da je bilo samo pitanje trenutka...

 slavija-prag-negira-rasizam-glazgov-rendzers-liga-evrope-incident-kopacka-u-glavu Izvor: Tanjug/Andrew Milligan/PA via AP

Praška Slavija je napravila pravi podvig pošto je pobedila Rendžers u Glazgovu, ali utakmica će ostati upamćena po brutalnom startu Kemara Rufa, koji je đonom u lice udario golmana gostiju Ondžeja Kolaža.

Možda će vas zanimati

Posle utakmice je navodno došlo i do tuče, a onda smo čuli ono za šta bi cinici rekli da je bilo samo pitanje trenutka - optužbe za rasizam. Glen Kamara optužio je štopera Slavije Ondžeja Kudelu da ga je vređao na rasnoj osnovi.

"Poznajem Glena i verujem mu potpuno. Besan sam. Igrač Slavije je to uradio i nešto treba da se uradi iz uprave. Ali, šta god da se desi, ja sam uz Glena. Ne priča mi se o fudbalu, sada UEFA treba da preuzme stvari i nadam se da neće da gura ništa pod tepih", rekao je trener Rendžersa Stiven Džerard.

Na snimku se vidi kako Kudela pokriva usta i onda nešto govori Kamari, koji upire prstom u njega i viče "Rasista, rasista!".

Slavija, međutim, odlučno negira celu priču!

"Slavija odlučno odbija odvratne optužbe za jednog od naših kapitena za rasističko ponašanje. Osnivači kluba su nam dali grb čije boje znače 'čistota ideje sporta i fer takmičenja u kome rival nije neprijatelj nego uvaženi protivnik'. Slavija je danas međunarodni klub zasnovan na poštovanju naših rivala i zajedničkom poštovanju svih ljudi i kultura", saopštila je Slavija.

Kudela je dodao:

"Posle jednog od brutalnih faulova, rekao sam jednom igraču 'Je*i se, čoveče'. Rečeno je u emotivnom stanju, ali apsolutno negiram da je bilo bilo čega rasističkog u tim rečima".

Slavija je podsetila da se suočila sa oštrom i malicioznom igrom protivnika koja nema presedana.

"Nikada nisu iskusili takvu igru u bilo kojoj utakmici u kojoj su učestvovali u istoriji modernih evropskih takmičenja. Mnogi brutalni startovi povredili su naše igrače. Golman Kolaž je prevezen u bolnicu, gde je na čelu dobio 10 kopči. Timu posle utakmice nije dozvoljeno da uđe u svlačionicu. Igrač Kamara je napao Kudelu i udario ga pesnicama, što je video i trener Stiven Džerard. Čak su i predstavnici UEFA koji su bili prisutni bili su šokirani ovakvim ponašanjem, tako da je na kraju škotska policija morala da nas zaštiti", navodi se u saopštenju.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC