• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Golgeter kakvog Engleska godinama nije vidjela: Prije 2 godine bio otpisan, sad ga traže najveći - jer ruši rekorde!

Autor Dragan Šutvić

Otimaju se za njega jer je nemilosrdan kad se postižu golovi!

 ajvan toni 31 gol Izvor: Profimedia/Sipa USA/Focus Images/Mark D Fuller

Rekord je oboren, a Ajvan Toni (25) je igrač kakvog Englezi dugo nisu vidjeli u drugom rangu ligaškog fudbala. Apsolutni vladar Čempionšipa, kada je reč o golgeterima, zatresao je mrežu 31 put ove sezone.

Nekadašnji fudbaler Njukasla koji je u tom klubu precrtan bez da mu je pružena šansa, morao je obilaznim putem da stigne na veliku scenu. Uspio je, a sada se o njemu priča kao o pojačanju najvećih timova Premijer lige.

Možda će vas zanimati

Brentford nije uspio u svojoj namjeri da se direktno plasira u Premijer ligu, moraće da pokušaju kroz plej-of, ali Ajvan je uspio šta god je pokušao ove sezone. Njegovih 45 nastupa u drugoj ligi Engleske krunisani su 31 pogotkom, što je rekrod za ovaj rang takmičenja.

Niko pre njega nije bio ovoliko efikasan. Prethodni rekord držao je Glen Marej, koji je postigao gol manje, ali je sada rekorder čovjek koji se jedva izborio za šansu na velikoj pozornici.

Senioprski fudbal počeo je da igra u Nortemptonu, kupio ga je Njukasl, ali za tri godine u timu nije dobio pravu šansu. Umjesto toga, poslat je na šest pozajmica, gdje nije mogao da uhvati pravu formu, pa se 2018. preselio u treći rang.

Nakon dvije sjajne sezone u Piterborou prešao je u Brentford, a sada se o njegovom transferu priča na mnogo višem nivou.

Zna se da je već dugo velika želja Dejvida Mojsa, a posao bi mogao da pokvari Čelsi! ''Plavci'', odnosno njihov trener Tomas Tuhel, traže novog napadača. Tami Abraham nije po ukusu Nijemca, Olivije Žiru je u godinama, a golgeter je potreban svima. Ajvan Toni, momak koji je prije manje od tri godine bio otpadak Njukasla, sada je želja finaliste Lige šampiona.

Ranije se za njega interesovao Seltik, koji nije uspio da obezbijedi potpis, a priča se da bi ovog ljeta ponudu mogao da pošalje i Totenhem. Vjerovatno ga vide kao zamjenu za Harija Kejna, ali je obeštećenje od 35 miliona funti veliki problem za bilo koji tim jer se Ajvan nije dokazao u Premijer ligi za sada.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC