• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Zvezdi ga zvao "Koentrao", a onda nije htio da ga pogleda! Ispovijest srpskog reprezentativca - On je lud!

Autor Dragan Šutvić

Oštre riječi fudbalera koji ove sezone igra fantastičan fudbal.

 filip-mladenovic-crvena-zvezda-rikardo-sa-pinto-legija-varsava-poljska Izvor: MN PRESS

Nekoliko godina tražio je sebe po inostranstvu, ali odlazak u Poljsku bio je pravi potez Filipa Mladenovića (29). Igranje za Legiju u ovoj sezoni predstavlja vrhunac njegove karijere! Nekadašnji lijevi bek beogradskih crveno-bijelih pokazao se kao jedan od najboljih igrača u elitnom fudbalskom rangu Poljske.

O tome kako se u Poljskoj oporavio, ali i traumatičnom iskustvu iz Belgije, govorio je tamošnjim medijima. Karijeru je mogao da mu uništi jedan bivši trener Crvene zvezde.

Možda će vas zanimati

Njih dvojica su se sastali u Liježu, kada je Mladenović nosio dres Standarda, a Rikardo Sa Pinto stigao da pomogne velikanu koji se mučio.

''On je lud. Malo je falilo da mi Sa Pinto završi karijeru. Želio sam da igram za nacionalni tim i borim se za mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Da sam igrao kod njega... Došao je, a ja sam pomislio 'Sjajno, trener kog poznajem, imali smo dobre odnose u Crvenoj zvezdi'. Nije želio ni da me pogleda, da me pozdravi ili razgovaramo. Odmah me je prebacio u ekipu do 21 godine'', rekao je Mladenović Poljacima.

Filipu Mladenoviću, rođenom Čačaninu koji ima iskustvo i iz Belorusije, nije bilo jasno kako je za nekoliko mjeseci stigao od Bundeslige do mladog tima, bez objašnjenja.

Izvor: MN PRESS

Njih dvojica su svojevremeno, kada su bili u beogradskom timu, imali odlične odnose. Portugalac je Mladenovića zvao Fabio Koentrao, jer ga je po igri u napadu podsjećao na tada jednog od najboljih lijevih bekova na svijetu.

Ali, u Belgiji je reprezentativcu Srbije bilo mnogo teže...

''Trenirao sam i trenirao, ali to su bili najteži trenuci moje karijere. Ako bih morao da biram težak trenutak, to je! Ništa mi se nije svidjelo u Belgiji. Trenirao sam sa U-21 ekipom, a tri mjeseca ranije igrao sam Bundesligu. Kad sam to izdržao, znao sam da imam dobru glavu. Dolaskom u Gdanjsk osjetio sam da sam se ponovo rodio'', istakao je povremeni reprezentativac Srbije.

Izvor: MN PRESS

On je objasnio Poljacima da fudbaleri sa Balkana imaju veliku prednost u odnosu na ostale igrače.

''Odlikuje nas karakter, malo smo sje*ani. Ne znam kako to da kažem. Kada sam bio u Njemačkoj, govorili su mi da to cijene, da im se sviđa balkanski karakter. Svi znamo da se nosimo sa pritiskom'', objasnio je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde.

Impresivna sezona u Legiji vratila ga je na spisak nacionalnog tima, čiji je dres nosio 15 puta u karijeri. Postigao je osam golova i asistirao deset puta u dresu tima iz Varšave ove sezone, a bio je među kandidatima za najboljeg igrača i najboljeg defanzivca lige.

(MONDO)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC