• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Golmanu Zvezde saigrači nudili pare da dribla protivnike: Trener nasmejao celu svlačionicu - Bajko, koliko su ti dali?

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Priča koja je starija od decenije, ali se tek sada prvi put čuje.

 čuvar mreže crvene zvezde boban bajković driblinzi Izvor: MN PRESS

Godinama u klubu nije dobijao pravu šansu, ali je Robert Prosinečki obožavao njegovu ludost. Kasnije mu je Boban Bajković bio i pomoćnik u Turskoj, ali je kod trenera Zvezde pre Prosinečkog branio retko.

crnogorski golman voleo je da pravi egzibicije, pa je tokom boravka u Beogradu bio poznat i po svojim driblinzima protivničkih igrača, koji se nisu uvek završavali kako treba.

Možda će vas zanimati

Jedne takve situacije seća se Igor Burzanović, koji je ''otvorio dušu'' i detaljno pričao o dešavanjima u Crvenoj zvezdi za vreme njegove igračke karijere.

Prošlo je 13 godina od kako je jedan dolazak Aleksandra Jankovića u svlačionicu, dan nakon prvenstvene pobede, izazvao mnogo smeha među prvotimcima crveno-belih.

''Postoji anegdota da je Sale Janković stavio Bajkovića da brani protiv Vojvodine, bilo je šala u svlačionici, koliko traži para da jednom u toku meča izdribla igrača. U tom trenutku, stvarno je bila jedna situacija koju neću zaboraviti. Neko mu je dodao loptu, i on je čekao, čekao, čekao, i onda krenuo da dribla. Ipak, nije znao šta će sa loptom, i onda je izbaci u aut i izvinjava se'', objašnjava Igor Burzanović.

Crvena zvezda nije imala problem na tom meču, lako je i ubedljivo stigla do pobede, a sutradan je bilo mnogo smeha u svlačionici. Tadašnji trener tima Aleksandar Janković smatrao je da su ostali prvotimci nagovorili Bajkovića da krene u dribling.

''Mi to dobijemo čini mi se 5:0 na Marakani (tačan rezultat 5:1, u sezoni 07/08) i kako je bilo dobro raspoloženje, Sale Janković je došao sutra na sastanak i rekao 'Bajko, reci, koliko su ti dali'. Tu se popadalo od smeha. Nije bilo tu novca ni prave opklade, samo šale o tome. Jednostavno, tako se desilo da ga je povuklo da dribla, samo se napravila zezancija od toga. Kad god Bajko dribla, onda ide fora da se kladio. Voleo je to, tu se pravi takva atmosfera, drugarstvo, duh svlačionice'', ističe nekadašnji fudbaler Crvene zvezde.

Igor Burzanović obeležio je taj susret sa dva postignuta gola i asistencijom, dok je Boban Bajković kapitulirao u 68. minutu, kada ga je savladao igrač Vojvodine Vlatko Grozdanovski.

(MONDO/Nova.rs)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC