• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Protest "Robijaša" u Zenici: Grad konačno da počne da izvršava Sporazum u potpunosti!

Autor Dragan Šutvić

"Zbog nepoštovanja Sporazuma o saradnji između Grada Zenica i Čelika"

 čelik zenica robijaši protest Izvor: FENA/Vehid Begunić

Udruženje građana "Robijaši 1988", navijačka grupa zeničkog Čelika, večeras je na platou ispred Robne kuće "Bosanka" organizovalo mirni protest pod motom "Čelik je Zenica".

Zenički navijači ovim protestom, kako je naveo predstavnik navijača Kenan Zimeri, izražavaju nezadovoljstvo što gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović ne želi u potpunosti da ispoštuje odredbe Sporazuma o saradnji između Grada Zenica i Čelika, koji je potpisao 12. novembra prošle godine.

Možda će vas zanimati

"Protest je zbog nemara i neodgovornosti, koji smo kao građani i navijači odlučili da više ne tolerišemo", poručio je Zimeri, istakavši dodziv navijača i simpatizera potvrđuje da se vidi da je ipak prevladao razum te da su oni "samo Čelikovi".

Zimeri je izrazio i razočaranje odnosom gradskih vijećnika, te očekuje nakon ovog skupa da "gradonačelnik počne da izvršava Sporazum".

"Pokazali ste koliko građanima Zenice znači njihov simbol", rekao je član Upravnog odbora Čelika Robert Jonjić, koji je odbacio insinuacije da su protesti motivisani politikom.

"Razlog je odnos Gradske uprave, trenutne gradske vlasti prema našem simbolu. To nije nešto što traje mjesec dana, to traje godinama", podvukao je.

Jonjić je podsjetio je da je bilo opstrukcija od strane Gradske uprave i prilikom potpisivanja reprograma poreskog duga sa Poreskom upravom Federacije BiH, a nametnut im je, tvrdi, i turski investitor Ajdin Olgun, koji je prošle godine napustio klub, koji je prvi put ispao iz elitnog ranga bh. fudbala.

Jonjić je naveo da Grad plaća samo stari poreski dug, na što se obavezao zaključkom Gradskog vijeća, dok ostatak novca od zakupa poslovnih prostora ispod stadiona Bilino polje ne uplaćuje na račun kluba, kako je to predviđeno Sporazumom.

Klub je, podsjetio je, godinama unazad imao na raspolaganju stadion i poslovne prostore, čijim je iznajmljivanjem finansirao rad.

Navijači su se nakon okupljanja na platou ispred Robne kuće "Bosanka“ uputili prema stadionu Bilino polje.

(mondo.ba/agencije)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC