• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ne moramo da prodajemo, imamo procente!" Vazura o prelaznom roku Partizana - Zaradićemo i od bivših igrača!

Autor Dragan Šutvić

Direktor crno-bijelih Miloš Vazura govorio je o prelaznom roku Partizana, ali i o bivšim igračima od kojih mogu da zarade.

 fk partizan prelazni rok ljeto 2021 transferi Izvor: MN PRESS

Partizan u subotu protiv Proletera (21.00, TV Arena Sport) počinje novu sezonu, a za sada je trener Aleksandar Stanojević dobio tri pojačanja.

Stigli su Siniša Saničanin, Rikardo Gomeš i Danilo Pantić, a tehnički direktor Miloš Vazura je u današnjem razgovoru sa novinarima u Zemunelu poručio da će stići sigurno još jedan fudbaler do kraja prelaznog roka - i to kvalitetan.

Možda će vas zanimati

"Znamo da ćemo dovesti sigurno još jednog igrača. Hoćemo dobrog fudbalera, pratimo i biramo, a odlasci zavise od ponuda", kazao je Vazura.

Mnogi igrači imaju dozvolu za odlazak pošto Partizan želi da smanji igrački kadar, razgovara se i sa smanjenjem plata pojedinih igrača sa visokim primanjima, a u Humskoj ne brinu pošto vjeruju da će dosta zaraditi i od procenata od transfera bivših fudbalera.

"Pet godina već prodajemo igrače, uvek smo u plusu... Očekujemo transfer Sadika gdje imamo procente. Ne moramo da prodamo nikoga jer ima procente za dosta igrača - Milenković, Vlahović, Mitrović, Sadik...", nabrajao je Miloš Vazura i objasnio da od svakog od njih na osnovu FIFA pravila imaju osnovnih 3%.

Sa Sadikom je drugačija situacija, od njega Partizan ima i procente (30%) koji su ubačeni u ugovor, a koje Almerija može u svakom momentu da otkupi za tri miliona evra.

"U najgorem slučaju ćemo zaraditi još četiri miliona evra od Sadika", dodao je Vazura.

Direktor crno-bijelih je rekao i da je bilo "priče" oko nekih fudbalera, međutim ništa ozbiljno, a dodao je i da će slučaj Asano uskoro završiti na sudu jer je Japanac prešao u Bohum.

"Mi smo podnijeli tužbu, očekuje se njihov odgovor na to. Početkom avgusta će biti njihov odgovor, prvo ide na FIFA, pa onda na Sportski sud u Lozanu. Bio sam sa našim advokatima, stojimo pozitivno u tom slučaju...", objasnio je Vazura.

Izvor: MN PRESS

Što se tiče nove sezone, Vazura želi Partizan da igra Evropu i da se bori za titulu, a za to će im pomoći novajlije kojima je zadovoljan.

"Doveli smo tri pojačanja. Sve što sam dobio od sportskog sektora je pozitivno. Saničanin se dobro uklopio dobro. Htjeli smo da dovedemo povratnika stranca, na Rikardu radimo od januara, pošto nikad nema vremena za prilagođavanje, a on se odmah prilagodio. Kao da nije odlazio. Pantić je povratnik, izgleda dosta dobro, a moja želja već tri godine je da bude igrač Partizana, nije isto kao kada je na pozajmici", dodao je on.

Suma, za koliko novca može da ode?

"Ja ne radim tako da kažemo neke okvire. Čekamo, vidjećemo, Suma je dugo u Partiznau i radićemo da svi budemo zadovoljni. Igraće dok ne bude ponude. Ako ne bude, ostaće, šta da radimo, nije to ništa loše. Za sada je tu i vidjećemo šta će da bude. Zbog takve glupe stvari kao što je krađa pasoša nije prošao pripreme, ali šta da radimo".

Izvor: MN PRESS

Bajbek?

"Sa njim smo u pregovorima za raskid ugovora. Idemo u tom smjeru. Nažalost, tako je kako je".

Da li ostaje Vladimir Stojković?

"On je kapiten, imamo dobar odnos, sa njim ćemo se lako dogovoriti. Vidim da mediji pišu da ide, ali mi o tome ne razmišljamo. U subotu će biti na golu. Neće postojati problem oko njega i budućnosti. Sve ćemo se dogovoriti sa njim", zaključio je Vazura.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC