• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pričamo o Dinamu, a Zvezda je mnogo ranije uzimala milione: Kultni štoper otvorio dušu - Bio je to najbolji tim ikad!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Pamte ga na "Marakani" po beskompromisnoj igri, a sada se prisjetio svoje generacije.

 stevo glogovac o crvenoj zvezdi Izvor: MN PRESS

Cijeli Balkan se nadao da će se Crvena zvezda i Dinamo sastati u plejofu kvalifikacija za Ligu šampiona, ali to se nije desilo. Crvena zvezda je kiksnula protiv Šerifa, a to se potom desilo i "modrima"! 

Dinamo je prethodnih godina postao poznat po prodajama talentovanih i kvalitetnih fudbalera za ogromne svote novca, a nekadašnji štoper crveno-bijelih Stevo Glogovac se sada osvrnuo na to. 

Možda će vas zanimati

Stameni defanzivac koji je tri godine nosio dres crveno-bijelih smatra da je Zvezda radila ovo što Dinamo sada čini mnoo ranije!

"Dva puta smo zaredom bili prvaci u zaista jakoj konkurenciji. Bila je to možda najbolja ekipa u istoriji Zvezde. Taj tim je donio mnogo para klubu. Gdje su se sve prodali igrači, milioni su stizali na "Marakanu". Posljednjih godina navode kao primjer Dinamo iz Zagreba, a mi smo prodali Drulića i ostale mnogo ranije za enormne cifre", naveo je Glogovac u razgovoru za "Sportski žurnal". 

I zaista ta ekipa je bila prepuna asova, a klub je i te kako znao da zaradi na njima. Goran Drulić je otišao u Saragosu za 13.000.000 evra, a Gorana Bunjevčevića je Totenhem platio 6.000.000 evra, što je prije dvije decenije bio ogroman novac.

Isto toliko je "iskeširao" PSŽ za Branka Boškovića, a klub je dobro zarađivao i od transfera Ivana Dudića u Benfiku, Marjana Markovića i Nenada Lalatovića u ukrajinske velikane Dinamo Kijev i Šahjor, od odlaska Mihajla Pjanovića u Spartak iz Moskve.

Ipak i takva ekipa je znala da se oklizne, pa su tako poraženi u Kutaisiju, od tamošnjeg Torpeda.

"Bilo je mnogo vruće. Zvezda je ime u svijetu svi žele da se dokažu protiv nje i da je pobijede. Motivisaniji su bili od nas, dali dva gola, čak su mogli i više", dodao je Glogovac.

Njega je igra Crvene zvezde protiv Kluža oduševila, a vjeruje da u revanšu u Rumuniji neće biti nikakvog opuštanja. 

"Nikad bolja Zvezda! Pred revanš ne sme biti opuštanja što je i standardno kod Dejana Stankovića. Mog Dekija najviše volim na svijetu zato što je takav, kod njega nema miješanja", zaključio je Glogovac, koji je dres Zvezde nosio od 1999. do 2002. godine. 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC