• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od štopera za Evropu, do pozajmice u Segundu: Neobično ljeto Banjalučanina - viđen kao starter, pa pušten da ode!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Snažni fudbaler iz Banjaluke po drugi put napušta Crvenu zvezdu i odlazi na pozajmicu.

 Srdjan-Babic-pozajmljen-u-Almeriju-a-trebalo-da-bude-starter-u-Crvenoj-zvezdi Izvor: MN PRESS

I dok Crvena zvezda aktivno radi na potpisivanju ugovora sa Rišairom Živkovićem koji će uskoro biti predstavljen, desio se i jedan izlazni transfer u klubu. Srđan Babić je pozajmljen španskom drugoligašu Almeriji, u kojoj će nastupati sa srpskim štoperom Nikolom Marašem i nekadašnjim golgeterom Partizana Umarom Sadikom.

Snažni defanzivac iz Banjaluke seli se iz Beograda samo nekoliko nedjelja nakon što se vratio u Crvenu zvezdu i produžio ugovor sa klubom. Sve ono što mu se izdešavalo ovog ljeta djeluje veoma neobično!

Nakon odlične sezone koju je odigrao u Portugalu, Srđan Babić viđen je kao starter crveno-bijelih. Znalo se da dolazi Aleksandar Dragović, otišao je Nemanja Milunović, a sa stadiona ''Rajko Mitić'' stizale su izjave da je lijevonogi Babić idealan partner reprezentativcu Austrije.

Tu kombinaciju vidjeli smo nekoliko puta, između ostalog i na premijeri protiv Vojvodine kada je odigrao svih 90 minuta. Od tada je nekadašnji mladi reprezentativac Srbije nastupio na mečevima protiv Mladosti (18 minuta) i Spartaka (66 minuta), dok u evropskim utakmicama nije zabilježio nijedan nastup.

Fudbaler koji je tokom priprema uigravan kao jedan od ključnih dijelova odbrane tokom prvih mečeva nove sezone potpuno je izgubio ulogu...

Zato sada ne čudi što je prihvaćena ponuda španskog drugoligaša, pa se Babić seli na pozajmicu u tim koji već nekoliko sezona želi povratak u Primeru. Doduše, postavlja se pitanje u kom je tačno trenutku Srđan Babić postao višak u Crvenoj zvezdi?

Ranije tokom ljeta postojala je ponuda Brage, za koju se kasnije ispostavilo da će protiv crveno-bijelih igrati u grupnoj fazi Lige Evrope. Portugalci su željeli defanzivca za 1,3 miliona i 10% od naredne prodaje, Zvezda nije odgovorila na ponudu u predviđenom roku, a čak je i Babić prokomentarisao zašto je taj posao propao.

Ovih dana se pričalo o još jednoj ponudi iz Portugala, ali srpski šampion odlučio je da momka koji je svojevremeno kupljen od Real Sosijedada pošalje na pozajmicu u Španiju.

Fudbaler kojih je prethodne sezone i pored povrede upisao 29 nastupa za Famalikao imao je veoma čudno ljeto. U jednom trenutku delovalo je da će biti standardan štoper u napadu na Ligu šampiona, zamjena za Nemanju Milunovića koji je bio ključni igrač u prethodnoj sezoni, a u drugom kao da tim može bez njega.

Sada će pokušati da se pronađe u Almeriji, koja može da ga kupi za 1,1 miliona evra na kraju sezone. To će se vjerovatno desiti ukoliko se Babić ustali, a Almerija izbori ulazak u Primeru. Prije toga, Španci će za jednogodišnju pozajmicu platiti 100 hiljada evra.

Crveno-bijeli su, možda, otvorili prostor za dolazak Duška Tošića, koji želi da besplatno igra u klubu?

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC