• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda je toliko velika da ni ne vidim šta se dešava iza: Stanković odgovorio na kritike i otkrio stanje tima!

Autor Nebojša Marković

Trener crveno-bijelih nije želio da mnogo ulazi u polemiku

 Dejan-Stankovic-o-Crvenoj-zvezdi-i-odlozenoj-utakmici Izvor: YouTube/Crvena zvezda/printscreen

Crvena zvezda se vraća obavezama u Superligi Srbije. Nakon otkazanog meča protiv Voždovca usljed velikog broja bolesnih igrača - i bure koja je uslijedila - šampion Srbije je pred novim izazovima.

Meč sa "zmajevima" bio je odložen jer je u timu Zvezde bio dvocifren broj igrača koje je zahvatio virus, a na redu je gostovanje u Novom Pazaru.

Pred taj meč, trener Dejan Stanković istakao je da je zdravstvena situacija u njegovom timu sve bolja pred Novi Pazar, ali susret sa Ludogorecom u Bugarskoj.

"Prošli smo kroz jednu malo složeniju situaciju što se tiče zdravstvenog stanja, ali idemo ka boljem. Dosta puta sam citirao da mi je zdravlje igrača najbitnije i oni su nam na prvom mjestu, a poslije dolazi fudbal i sve ostalo. Optimisti smo, kako za nedjelju, tako i za četvrtak i želimo da u oba meča budemo pravi i dobri. Što se tiče ostalih stvari, ne bih ništa komentarisao, jer smo mi toliko veliki, da ja ne mogu ni da vidim šta se dešava iza naše veličine", rekao je Stanković.

Trener crveno-bijelih se detaljnije osvrnuo na zdravstveni bilten ekipe.

"U nedjelju sigurno neće igrati Ben i Pavkov, oni su odsutni i vidjećemo šta će reći naša medicinska služba. Nije teško da budu u konkurenciji za Ludogorec. Provode mnogo vremena na stadionu, što je izvanredna stvar. Kada neko provede sedam-osam sati na stadionu, to je vrhunski profesionalizam, rade terapije i prije i poslije podne. Zaista sve rade da mi se stave na raspologanje što prije. Kapiten Borjan je odlično, i ide ka boljem. Što se tiče njega lično, a i svih ostalih, iz dana u dan situacija je sve bolja i ne bih želio da niko prolazi kroz takve momente, da skoro 10 igrača u jednom trenutku ima ozbiljne probleme."

Stanković kaže i da će za njegovu ekipu olakšavajuća okolnost to što u Novom Pazaru neće biti publike.

"Novi Pazar je promijenio trenera, vratili su čovjeka koji je napravio sa njima rezultat. Prazan stadion sigurno ne igra veliku ulogu za Novi Pazar, što će nama olakšati, bar što se tiče atmosfere. Međutim, mi smo uhvatili ritam i igramo konkretno i direktno. Prošao je onaj pritisak o kome smo mnogo pričali, ta ljetnja liga. Mi uvijek idemo na pobjedu, od toga ne odustajemo. Posljednji meč koji smo igrali bio je do primljenog gola odličan i potpuno smo ga kontrolisali. Poslije toga, derbi nosi svoj pritisak i strah da se izađe sa pozitivnim rezultatom, što sve utiče na igru. Ja na sve to gledam pozitivno i idemo dalje."

Ovako je to izgledalo na posljednjem derbiju:

Na kraju je bilo riječi i o mlađim igračima, a Stanković za njih kaže da moraju da zasluže svoje prilike.

"Ove nedjelje smo na prste jedne ruke mogli da prebrojimo one koji su trenirali, tako da nisam odlučio još uvijek ko će igrati. Može da se očekuje da bude mladih. Staviću ih u tim kad budu u stanju da prave razliku i odgovore zahtjevima. Zvezdin dres mora da se zasluži, mnogo stvari treba da se desi i poklopi da bi igrali, tako da od njih sve zavisi. Ako budu ispunjavali zahtjeve grupe koji se traže na terenu, naravno da će igrati, nema razloga da tako ne bude. Neću ja da pravim opstrukciju kada je neko u uzlaznoj putanji", zaključio je Stanković.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC