• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Salah me se plašio, ja sam ga spremio da razbija u Premijer ligi: Dragović otkrio tajnu - igrač Zvezde je "kriv" za sve!

Autor Nemanja Majstorović

Iskusni defanzivac Crvene zvezde je otkrio zanimljive detalje iz svoje karijere.

 Aleksandar Dragović spremio Salaha za premijer ligu Izvor: MN Press/YouTube/Crvena zvezda/Printscreen

Aleksandar Dragović je ovog ljeta ispunio svoj dječački san, ali i san svoga djede, kada je postao fudbaler Crvene zvezde. Ovaj iskusni defanzivac je tokom karijere igrao u jakim evropskim ligama, a sada je otkrio i neka od iskustava iz svojih klubova.

Dragović je prije Zvezde nosio dresove Austrije iz Beča, Bazela, Dinamo Kijeva, Bajer Leverkuzena i Lestera, a ispričao je zanimljive dogodovštine iz Premijer lige.

Reprezentativac Austrije srpskog porijekla ispričao je Englezima kako je pripremao Mohameda Salaha za dominaciju u Premijer ligi, ali i ispričao kako stvari funkcionišu Lesteru.

Dragović je za "Gol" i "Spoks" pričao o periodu provedenom u Engleskoj.

"Dok sam bio u Lesteru, prije naše kup utakmice protiv Čelsija, odletjeli smo za Stokholm na tri dana, bez trenera. Sve je bilo dogovoreno sa klubom i tamo smo radili šta smo htjeli. Jednom smo kroz grad išli obučeni u kostime. Džejmi (Vardi) je upadao prerušen u radnje i prepadao ljude. Dan i po poslije povratka, igrali smo protiv Čelsija, utakmicu koju smo izgubili tek u produžetku. Tako nešto bilo bi nezamislivo u Nemačkoj", počeo je Dragović, dotakavši se potom upravo Vardija.

"Vardi je kao 'Durasel' baterija. On ne može da miruje, uvijek je u pokretu. Bilo je zadovoljstvo provesti godinu dana s njim."

Izvor: Profimedia

On je objasnio razlike između fudbala u Premijer ligi i njemačkoj Bundesligi.

"U Engleskoj je sve mnogo relaksiranije nego u Njemačkoj. To je velika razlika. U Njemačkoj vas tretiraju kao vojnika. Da malo preuveličam, na treninzima ne bi trebalo ni da se smijete. U Lesteru, s druge strane, poslednji trening pred utakmicu je kao prvi dan poslije odmora. Svi se smiju, zezaju se, vrlo je zabavno. Ali čim počne utakmica, svi daju 100 odsto."

Dragović je otkrio još jednu stvar koja ga je zanimala.

"U Lesteru su nam govorili da izađemo i popijemo neko piće zajedno. Popiti nekoliko piva uopšte nije problem. Poslije mog vremena u Njemačkoj, to je bio kulturološki šok."

Štoper Crvene zvezde je svojevremeno bio saigrač Mohameda Salaha u Bazelu, prije nego što je Egipćanin otišao u Romu, a onda i Liverpul, gdje se dokazao kao jedan od najboljih fudbalera sveta.

Dragović u šaljivom tonu objašnjava zbog čega Salah dominira Engleskom.

Izvor: MN Press/Mondo/Stefan Stojanović

"Ja sam pripremio Salaha za Premijer ligu! Često smo zajedno vježbali. Uvijek se plašio da ću mu slomiti nogu mojim klizećim startovima. Tako da sam ga ja pripremio za težak način na koji se igra u Engleskoj. Odmah ste mogli da vidite da će svakome moći da naudi svojom brzinom", poručio je 30-godišnjak rođen u Beču.

"U to vrijeme, u Bazelu, on je imao velikih problema sa korišćenjem prilika. Zahvaljujući njegovom predanom radu, mnogo se popravio u tome. Mo je sjajna osoba i nogama čvrsto stoji na zemlji", poručio je Aleksandar Dragović.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC