• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovdje je Aleksandar Mitrović počeo karijeru: Odveli ga u Partizan, pa dao 5 golova na debiju!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Prvi trener iz dječačkih dana najboljeg strijelca u istoriji reprezentacije otkrio je kakvi su bili počeci junaka "orlova".

 aleksandar mitrović počeo karijeru u fk jedinstvo smederevo Izvor: MN Press/TV Prva/printscreen

Fudbalska reprezentacija Srbije napravila je veliki uspjeh u nedjelju uveče plasmanom na Svjetsko prvenstvo, savladavši Portugal u Lisabonu 2:1.

Heroj tog podviga bio je Aleksandar Mitrović, strijelac pobjedonosnog pogotka u 90. minutu, a od tada svi pričaju o najboljem strijelcu u istoriji reprezentaciji Srbije. Sada znamo i gdje je i kako Mitrović načinio prve fudbalske korake!

Možda će vas zanimati

Svi već odavno dobro poznaju karijeru Aleksandra Mitrovića, koji je kao tinejdžer stigao do prvog tima Partizana, a onda i A tima reprezentacije Srbije.

Prvi gol za "orlove" je postigao protiv Hrvatske u Beogradu i nagovijestio velike stvari, ali njegovi prvi dani bili su načinjeni u okolini Smedereva. Mitrović je ljubav prema fudbalu počeo da pokazuje na terenu u FK Jedinstvo.

"Njegovi prvi dani su bili kada je došao sa grupom dječaka i kada je prvi put počeo da igra, vidio sam da će biti jedan od najvećih talenata na ovom prostoru", počeo je Mitrovićev prvi trener Vojkan Rakić za TV Prva.

"Trenirao je kod mene tri godine, poslije sam ga proslijedio u FK Smederevo, sa kojima sam imao saradnju. Poslije toga odvodimo ga njegov otac Ivica i ja u Partizan, na probni trening gdje je dao pet golova. A ovdje u ligi petlića, u nezvaničnoj ligi, dao je 22 gola. Na prvom treningu u Smederevu je dao tri gola, tako da je sam pokazivao znanje i umijeće već tada".

Pogledajte gdje je Mitrović načinio prve fudbalske korake:

Mitrović je od svog prvog trenera kao dječak dobio zanimljiv nadimak.

"Od mene je dobio nadimak Gerd Miler, po slavnom njemačkom reprezentativcu. Imao je takav osjećaj, krasile su ga brzina i čvrstina, veliki rad. Lijepo vaspitano dijete koje kad je otišao, kao da sam izgubio sve. Bilo mi je jako teško. Dolazili smo zajedno na trening, stalno smo se družili, ali da bi uspio da ide dalje moralo je tako. Njegov otac Ivica je pomagao oko svega, oko organizacije škole fudbala. A on je počeo ovdje u FK Jedinstvo", kaže Vojkan Rakić.

On navodi i da je znao da će Mitrović napraviti veliku karijeru.

"Ja sam samo čekao trenutak kako da ga proslijedim dalje. On je bio tu morao da bude do osme godine, roditelji su mu radili i morao je da bude ovdje. Ja sam tada rekao da će da napravi karijeru kao Dejan Stanković iz Zvezde. Mi smo svi ponosni ovdje na njega, posebno ovo naselje Lipska rampa, Smederevo, Radinac, sva ova sela okolna. Svi ga volimo i lijepo je primljen i ponos je ovog grada", rekao je Vojkan Rakić o Aleksandru Mitroviću.

Evo kako je Mitrović slavio pobjedu protiv Portugala u Lisabonu:

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC