• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok za Bajern u Augzburgu! Jedna nevolja nikad ne dolazi sama! (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Aktuelni šampion poslije podjele u timu zbog vakcina protiv korona virusa, naletio na minu u gostima kod ekipe koja se bori za opstanak u Bundesligi.

 Augzburg - Bajern, Bundesliga 12. kolo Izvor: PHILIPP GUELLAND/EPA

Jedna nevolja nikad ne dolazi sama!

To su u petak uveče ustanovili fudbaleri Bajerna, koji su poslije podjela zbog vakcina u ekipi, doživjeli i drugi poraz u sezoni i to od tima koji se bori za opstanak u Bundesligi!

AUGZBURG - BAJERN 2:1 (2:1)

Kao u transu je odigrao Augsburg u prvom poluvremenu premijerne utakmice 12. kola i savladao minhensku ekipu prvi put poslije 2015. godine!

Tim iz Minhena je u Augzburg stigao odvojeno od Džošue Kimiha, Džamala Musijale i Serža Gnabrija, koji nisu vakcinisani, pa su čak morali da odsjednu u drugom hotelu. Ipak, trener Julijan Nagelsman u startnih 11 je uvrstio Gnabrija, Musijala je igrao u drugom poluvremenu, dok je Kimih po svemu sudeći ostao u hotelu u karantinu jer nije bio u protokolu za utakmicu.

Za njihove probleme nisu marili izabranici Markusa Vancjerla, koji su protiv njemačkog šampiona na "VVK Areni" stekli dvostruku prednost nakon sjajnih golova danskog defanzivca Madsa Pedersena u 23. i Andrea Hana u 36. minutu.

Na sreću minhenskih navijača, koji će zbog novih restrikcija u Bavarskoj, kao i sveukupne situacije s korona virusom u Njemačkoj, možda propustiti meč sa Barselonom u Ligi šampiona, dva minuta kasnije uzvratio je Robert Levandovski odličnim volej udarcem!

Pogledajte golove

Poljski golgeter je stigao do 14. pogotka u sezoni i ubjedljivo je prvi na listi strijelaca u šampionatu Njemačke ispred Holanda iz Borusije Dortmund, koji je postigao pet golova manje.

Ujedno, bila je to 20. asistencija Tomasa Milera, čime se izjednačio sa Mesutom Ozilom i Anhelom Di Marijom, koji su 2011. i 2014. godine takođe ostvarili isti učinak. I to na njegovom jubilarnom 600. meču za bavarski klub.

Ipak, neće ga po dobrom pamtiti s obzirom da je Bajern doživio drugi prvenstveni poraz, a treći u sezoni nakon što su mjeru Bavarcima dosad uzimali fudbaleri Ajntrahta u Bundesligi (1:2), ali mnogo ih je više zabolio debakl od Borusije u Menhegladbahu u Kupu Njemačke (5:0).

Novom kiksu Bajerna nesumnjivo će se obradovati "milioneri" iz Dortmunda, koji bi se eventualnom pobjedom nad Štutgartom u subotu približili minhenskom klubu na samo bod razlike.

S druge strane, Augzburg je zabilježio treću pobjedu i pobjegao iz zone ispadanja.

BUNDESLIGA, 12. KOLO

Augsburg - Bajern 2:1 (2:1)
/Pedersen 23, Han 36 - Levandovski 38/

Subota (15.30)
Arminija Bilefeld - Volfsburg
Bajer Leverkuzen - Bohum
Borusija Menhengladbah - Grojter Firt
Borusija Dortmund - Štutgart
Hofenhajm - RB Lajpcig
Union Berlin - Herta (18.30)

Nedjelja
Frajburg - Ajntraht Frankfurt (15.30)
Majnc - Keln (17.30)


Standings provided by SofaScore LiveScore

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC