• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gdje je TV prenos Flora - Partizan i sve što treba da znate o meču: Čudan termin, užasno vrijeme i ko će kao Kežman '99!

Autor Dragan Šutvić

Partizan i Flora sastaju se večeras u Talinu, a MONDO vam donosi pregled najvažnijih stvari koje se tiču meča. Gdje možete da pronađete uživo TV prenos, kakve sastave da očekujete i šta je potrebno crno-bijelima da prođu dalje.

 flora partizan detalji  Izvor: MN PRESS

Partizan i Flora sastaju se ovog četvrtka od 16.30 u Talinu u okviru petog kola grupne faze Konferencijske lige, a trijumf bi sasvim približio crno-bijele plasmanu u narednu rundu.

Takođe, Partizan juri trijumf i nada se kiksu Genta kako bi pred posljednju rundu mogli da se nadaju i prvom mjestu u grupi koje donosi lijepu povlasticu. Naime, drugoplasirani će u šesnaestinu finala Konferencijske lige, dok prvoplasirani odlazi korak dalje i odmah je u osmini finala.

Možda će vas zanimati

Flora gotovo da nema šanse da se domogne druge pozicije, ali kada je matematika u pitanju - nikad nije dozvoljeno opuštanje, tako da Partizan hoće i pobjedu kako bi bio siguran da ima "proljeće" u rukama.

Predstavljamo vam najvažnije informacije pred današnji meč Flore i Partizana.

KAD I GDJE SE IGRA?

Izvor: YouTube/Stadiums Daily/Screenshot

Ako niste pažljivo čitali početak teksta, podsjetimo vas da se meč petog kola grupne faze Konferencijske lige između Flore i Partizana igra večeras od 16.30 na stadionu "A Le Kok areni". Navijači neće biti problem Partizana, ali hoće ružno vrijeme, tradicionalno za kraj novembra na Baltiku.

Bilo je snijega prethodnih dana, tokom četvrtka se očekuje i kiša i hladno vrijeme, blizu nule, pa je stoga i termin neobičan za UEFA standarde, s tim da je to po lokalnom vremenu 17.30.

GDJE JE PRENOS?

Utakmicu ćete moći da pratite na dvije televizije - Arena Sport Premijum 1 i RTS. Na MONDU vas kao i uvijek očekuje tekstualni prenos meča.

SASTAV PARTIZANA?

Izvor: MN PRESS

Aleksandar Stanojević je imao problem sa sastavom uoči meča sa Florom pošto kako sezona odmiče dolazi do sve više povreda, ali i izostanaka igrača iz različitih razloga.

Crno-bijeli će tako biti bez petorice prvotimaca i redom neće moći da računaju na Bibarsa Natha, Nikolu Terzića, Ivana Obradovića, Filipa Holendera i Igora Vujačića, koji je pozitivan na korona virus, dok su još dvojica igrača pod znakom pitanja.

U pitanju su Nemanja Jović i Lazar Marković, a samo jedan od njih se očekuje u sastavu za Flora - Partizan:

Popović - Miljković, Miletić, Saničanin, Urošević - Zdjelar, Šćekić - Menig, Pantić, Jović - Rikardo.

SASTAV FLORE?

O ekipi iz Talina se malo toga zna, vidjeli smo kako je izgledao meč u Beogradu kada su se uglavnom branili i oslanjali na malobrojne kontre, ali biće jači za najpoznatijeg strijelca.

U pitanju je Raun Sapinen, strelac 144 gola za Floru na 244 meča.

"On je tipičan napadač, u Beogradu nisu imali klasičnog napadača, više su koristili krila. Sapinen je opasan, postigao je mnogo golova u domaćem prvenstvu i evropskim kvalifikacijama", rekao je Stanojević i tako poručio da će upravo na njega obratiti najveću pozornost.

Ovo je najvjerovatniji sastav Flore za Partizan:

Igonen - Lilander, Purg, Kusk, Kalaste - Pum, Vasiljev, Sumets - Zenjov, Sapinen i Ojama.

ŠTA DONOSI POBJEDA, A ŠTA AKO SE NE POBIJEDI

Standings provided by SofaScore LiveScore

Situacija je kristalno jasna u grupi "B" gdje je Gent lider sa 10 bodova. Partizan sa tri boda sigurno prolazi grupnu fazu, čak i bod je dovoljan ako Anortozis ne savlada Gent, ali crno-bijele ne interesuje samo prolaz...

I dalje su u igri za prvo mjesto koje donosi povlastice. Prvoplasirani ide u osminu finala, a drugoplasirani će igrati jednu rundu više, pa tako uz pobjedu nad Florom moraju da se nadaju i da će Gent kiksnuti na Kipru. Tako bi u posljednjem kolu imali šansu da preskoče Gent, ali to će biti jako teško jer imaju bolji međusobni skor.

SUDIJA I SUSPENZIJE

Susret na stadionu u Talinu sudi irski arbiat Rob Harvi, a pomagaće mu njegovi sunarodnici Vejn Mekdonel, Dara Kigan i Nil Dojl. Loša vijest je što u Konferencijskoj ligi ne postoji VAR tehnologija.

TRADICIJA

Izvor: MN PRESS - ARHIVA

Partizan i Flora se sastaju četvrti put u istoriji, što su mnogi zaboravili. Prethodni duel u Beogradu pripao je crno-bijelima (2:0) golovima Lazara Markovića, a prvi put smo ih vidjeli zajedno na terenu sada već davne 1999. godine.

U prvoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona Partizan je slavio ukupnim rezultatom 10:1, od čega je trijumf u Beogradu od 6:0 jedan od najubjedljivijih u istoriji kluba iz Humske, kada su međunarodne utakmice u pitanju. Tada su "eksplodirali" Ivić i Peković sa po dva gola, dok su se po jednom u strijelce upisali Ilić i Kežman.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC