• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdine 2 ključne stvari za prvo mjesto u grupi: Stanković ih je vidio protiv Ludogoreca - proljeće nije dovoljno!

Autor Dragan Šutvić

Crveno-bijeli imaju tri pobjede u grupnoj fazi i priliku za prvo mjesto - pobjedom protiv Brage!

 crvena zvezda dvije stvari za prvo mjesto u grupi lige evrope  Izvor: MN PRESS

Posao nije završen, ali situacija deluje dosta dobro za crveno-bele!

Pred posljednje kolo grupne faze u Ligi Evrope, Zvezda je lider sa deset osvojenih bodova iz pet odigranih mečeva i u Portugalu će sama odlučivati o svojoj sudbini. Igraće protiv Brage koja joj je trenutno najbliži pratilac, a pobjeda će sigurno donijeti prvo mjesto u grupi!

To je crveno-bijelima obezbuhedio važan trijumf protiv Ludogoreca na stadionu "Rajko Mitić" u meču koji nije bio pretjerano lijep, ali je donio rezultat.

Možda će vas zanimati

Zar treba više od toga?

Crvena zvezda nakon pet mečeva u grupi ima tri pobjede i sigurno će sa puno samopouzdanja otići na gostovanje Brage. Kao detalji koji bi mogli da dodatno podignu samopouzdanje pred ovaj dalek put ističu se dvije stvari koje su bile očigledne protiv bugarskog šampiona.

PRILAGODLJIVOST - ZVEZDIN NAJVEĆI DOBITAK

Kako je sam Dejan Stanković priznao nakon meča - ekipa je bila spremna da igra u dvije različite varijante. Počelo se u sistemu 3-4-2-1, već poslije desetak minuta prešlo na 4-3-3 (ili neku od njihovih varijanti, 4-2-3-1/4-3-2-1). 

Iako je Stanković ranije isticao da prvenstveno gleda svoj tim, ove modifikacije u hodu pokazale su da on i stručni štab odlično "čitaju" situaciju na terenu. Bugarski tim je bio pripremljen za Zvezdinu prvu opciju, pa se prešlo na "plan B". Tražila se Zvezda tokom prvog dijela meča, ali kada su se Eraković, Srnić i Kanga kao najveće "žrtve" te potrage pronašli - sve je počelo da radi.

Naravno, ni onda nije bilo lako, ali je dalo rezultate. Zvezda se dovoljno dobro prilagodila, kao što je to uradila u nastavku meča kad je morala da nastavi bez Kataija koji je igrao pod temperaturom ili kada zbog skraćene rotacije nije bilo mnogo kandidata za ulazak na klupi.

Na promjene na terenu dosta je uticao i igrački kadar koji je Stanković imao na raspologanju, ali to je sljedeća tema...

Pogledajte detalje sa meča:

KOMPAKTNOST - NAJJAČI ADUT U EVROPI

Vidjelo se to još u eri Vladana Milojevića, ali se čini da sada postaje još izraženije.

Zvezdi kvalitet na evropskoj sceni ne donose pojačanja za koja je prosječan navijač čuo prije nego što su sletjeli u Beograd i slikali se u dresu. Zvezdi rezultat donose ljudi koji se uklope u sistem.

Za sada to nije uspio Rišairo Živković čiju je povredu Stanković pomenuo, još manje je uspio Lois Dioni na kojeg je trener crveno-bijelih očigledno ljut. Uspjeli su igrači poput Seku Sanoga, El Fardu Bena ili Aleksandra Dragovića - oni koji su spremni da podnesu žrtve!

Njima nije bitna formacija i uloga u timu, već samo rezultat koji će to donijeti. Možda i najbolji primjer toga je Slavoljub Srnić koji igra na kojoj god poziciji zatreba Zvezdi i u kakvoj god ulozi. 

U situaciji u kojoj su dvojica defanzivaca suspendovana, a nekoliko igrača koji bi u onakvom meču bili od koristi su povrijeđeni ili nedovoljno spremni, Zvezda je pronašla način da zbije redove. Kao i na gostovanju Ludogorecu u Razgradu ili u velikoj pobjedi protiv Genta prošle sezone. Ili protiv Milana ili... Ma vidite već kuda ovo vodi.

Dejan Stanković često u prvi plan ističe grupu - još jednom je pobijedio tim!

ŠTA DALJE? PRVI, DRUGI ILI TREĆI?

Pred posljednje kolo u grupi (9. decembar), Crvena zvezda sve drži u svojim rukama. Ipak, situacija može da se završi i nepovoljno po crveno-bijele iako je obezbijeđeno evropsko proljeće. Klub ne želi treće mjesto i odlazak u Konferencijsku ligu, mada djeluje da bi tamo bio jedan od najsnažnijih učesnika nokaut faze.

Pobjeda u Portugalu garantuje prvo mjesto u grupi, podjela bodova znači i siguran prolaz u nokaut fazu Lige Evrope, a ukoliko Stanković i njegov tim izgube taj meč, moraće da čekaju pomoć Ludogoreca i Stanislava Genčeva koji je to već najavio.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC